Search
Generic filters
Exact matches only

Un weekend de schi pe partia de la Borsa – Maramures

Weekend-ul trecut am ajuns in Maramures si am schiat pe partia din Complexul Borsa, ulterior am dat o fuga si pana la Cascada Cailor.

Dupa multi ani, a nins suficient ca partia sa arate super. Zapada a fost suficienta (cam 40cm), a fost batuta, iar zonele cu gheata lipseau total. Totul a fost superb, mai ales ca au amenajat trasee prin padure in dereapta si stanga partiei, numai bune pentru putina adrenalina in plus 

Insa, lucrurile nu s-au schimbat deloc !
Partia nu are nocturna, telescaunul este acelasi din anul 1982 cu 2 locuri, se sta la coada in jur de 20 minute si durata de urcare este cam 17 minute. Pacat, pentru o partie care este mult mai lunga si mai mare decat cea de la Cavnic sau altele din zona mai vizitate de catre schiori.

[nggallery id=15]

Din perspectiva investitiilor, in Complexul de la Borsa si implicit, in partia de schii de aici, nu s-au mai adus nici un ban. Este o poveste romaneasca in care cei care administreaza partia asteapta sa vina turistii, fara ca ei sa modernizeze ceva.

De circa 5-6 ani s-au apucat de o noua partie pe versantul din partea dreapta, care este aproape finalizata. Insa, din nou ne lovim de povestea romaneasca in care dupa ce au investit banii in partie, stalpi, telecabina si altele, s-au impotmolit la mal si nu au mai finalizat-o. Lucrarile sunt in acelasi stagiu de circa 2 ani.

Pacat, pentru ca zona are un potential imens.

Dupa multi ani… mi-am reamintit cat de frumoasa este partia de schi de la Borsa.

Newsletter

Bună Dimineața, săptămânal pe email

*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *