Calator in Toata Lumea
[sam id=1 codes='false']

 
Random Article


 
Merită Citit
 

 

Antalya, Turcia

 

0
Posted July 6, 2014 by

 
Full Article
 
 

Cum ar fi dacă mâine dimineaţă te-ai trezi pe o plajă fină încălzită de un soare puternic şi lângă o mare cristalină? Dacă ţi-ai dorit mereu să vizitezi centrul turistic al Turciei, vara asta este momentul perfect.

Turcia a fost mereu o destinaţie turistică foarte căutată, datorită plajelor luxoase, a bazarurilor diverse şi a serviciilor deosebite oferite vizitatorilor. Totuşi, există o staţiune care este considerată paradisul turcesc şi capitala turismului din Turcia, Antalya. Aici, turiştii au la dispoziţie numeroase posibilităţi de petrecearea concediului prin obiective turistice cu o importanţă istorică ridicată şi cu mâncăruri specifice pline de arome.

Obiective turistice

  • Muzeul Antalya
  • Poarta Împăratului Hadrian
  • Centrul istoric Kaleici
  • Murat Pasa Camii
  • Parcul Acvatic Dedeman Aquapark

Timp liber

Dacă te hotărăşti să îţi petreci concediul în Antalya, profită din plin de excursiile opţionale oferite, de sporturile acvative şi terestre, dar şi de renumitele băi turceşti. Nu ocoli nici parcurile acvatice, cascadele, canioanele şi festivalurile renumite ale staţiunii. De asemenea, poţi să te aventurezi în pădurile de un verde intens şi în munţii înalţi sau să priveşti de pe stânci cum marea şi muntele îşi dau mâna în cel mai armonios mod posibil. Nu ezita să te aventurezi în larg şi să încerci scufundările, raftingul sau waterskiingul.

Gastronomia

Bucătăria turcească este una dintre principalele atracţii ale staţiunii. Aici vei putea gusta mâncăruri cu influenţe din bucătăria asiatică şi balcanică, dar şi cele cu puternice arome şi gusturi ispititoare. Antalya este locul perfect unde să încerci adevăratul Doner Kebab turcesc, cu miel pript la proţap, aperitivele tradiționale pentru cină cu legume împanate sau doar prăjite în ulei de măsline, salate foarte picante, iaurturi, Sis Kofte – chifteluțe la grătar, Cerkez Tavugug – piept fript în lut, servit cu nuci, pesmet și sos de piper roșu, Helva – tradiționala halva și Borek – plăcinte cu diferite umpluturi. Înceracă şi deserturile din foietaj însiropat şi presărat cu nuci, gogoşile cu sirop de ciocolată sau bundinca de orez. Cafeau şi ceaiurile nu lipsesc aproape de la nici o masă, iar Raki este băutura lor alcoolică tradiţională.

Informaţii utile

  • Toţi turiştii care doresc să îşi petreacă vacanţa în Antalya au nevoie de paşaport valabil
  • Temperaturile maxime sunt atinse în lunile de vară, când pot trece frecvent de 35 grade Celsius, iar în perioada de iarnă temperatura poate coborî până la 15 grade Celcius
  • Aeroportul Internaţional Antalya asigură legături directe între staţiune şi zeci de oraşe din întrega lume, fiind poziţionat la 11 km de centrul oraşului
  • Transpotul în interiorul staţiunii este asigurat de mijloacele de transport în comun sau prin închirierea unei maşini, permisul de conducere emis în România fiind valabil şi pe teritoriul Turciei

Sursa: BunaDimineata.ro

Citeşte despre Destinatii de vacanta 2014


Reka

 


0 Comments



Be the first to comment!


Leave a Response


(required)