Pentru că cele mai bune dimineți le petreci pe malul mării, astăzi îți prezentăm Litoralul românesc. Este una dintre cele mai frumoase regiuni din țara noastră, cu o lungime de 245 de kilometri de coastă, dintre care pe o porțiune de 82 de kilometri se întind plajele splendide ale României. Aceasta este cea mai frecventată zonă a litoralului nostru, sute de mii de turiști vizitând-o anual.

Obiective turistice

  • Aqua Magic din Mamaia
  • Epava Evanghelia din Costinești
  • Muzeul de Istorie și Arheologie Callatis din Mangalia
  • Acvariul Constanța
  • Delfinariul din Constanța

Timp liber

Sporturile acvatice sunt foarte populare pe litoralul românesc. Vei putea alege între hidrobiciclete, skijet-uri, bprci, șalupe, ambarcațiuni cu vele, parasailing, windsurf, tractări cu banane și multe alte activități care îți vor ocupa majoritatea timpului.

Viață de noapte

În fiecare stațiune vei găsi o multitudine de opțiuni pentru distracție pe parcursul nopților albe de pe litoral. Cea mai cunoscută stațiune este Mamaia, deoarece aici vei găsi cele mai multe cluburi și baruri, dintre care poți să le alegi pe cele care îți sunt pe plac.

Gastronomie

Datorită multitudinii de străini care ajung pe litoralul nostru în fiecare an, numărul restaurantelor tradiționale românești este foarte mare. Astfel, dacă îți este dor de preparatele noastre, litoralul te întâmpină cu foarte multe opțiuni. La fel poate fi spus și despre restaurantele străine, cu specific italian, chinezesc, japonez și multe altele.

Informații utile

Transportul pe litoral se poate face cu avionul, cu trenul, cu autocarul sau cu mașina proprie, aceasta din urmă fiind alegerea pe care o fac majoritatea turiștilor români.

În interiorul stațiunilor transportul este asigurat de serviciul de transport public, pentru cei care nu dispun sau nu vor să folosească mașinile personale sau taxiurile.

Sezonul turistic începe în luna Mai și se încheie spre sfârșitul lunii Septembrie în fiecare an.

Sursa: BunaDimineata.ro

Citeste despre Destinatii de vacanta 2014