Ai vrea să petreci câteva zile de vacanță pe Insula Sicilia, în mijlocul frumuseților naturale ale Italiei? Este una dintre cele mai faimoase destinații turistice din lume și totodată cea mai mare insulă din Marea Mediterană. Cele mai mari orașe din Sicilia sunt Palermo, Catania, Messina, Siracusa, Marsala și Trapani. În Catania se află și vulcanul Etna. Cultura, tradițiile bine păstrate de localnici, obiectivele turistice și frumusețea naturală a acestei insule funcționează ca un magnet pentru turiștii din întreaga lume.

Obiective turistice

  • Vulcanul Etna
  • Palermo
  • Siracusa
  • Agrigento
  • Erice

Timp liber

Sicilia este locul ideal pentru excursiile muntoase, dar și pentru distracțiile cu familia. Poți face plimbări în natură vizitând Etna sau poți să poposești la poalele vulcanului în parcul de distracții Etna Land. De asemenea, sporturile acvatice de pe plajă te pot ține preocupat o zi întreagă.

Viața de noapte

Palermo și Catania sunt orașele cele mai cunoscute pentru viața de noapte pe care o oferă turiștilor. Cluburile, barurile și restaurantele din cele două orașe sunt faimoase pentru atmosfera deosebit de antrenantă.

Gastronomie

Pe lângă tradiționalele paste, bucătăria siciliană cuprinde multe verdețuri, legume, uleiuri de toate felurile, brânză și vin de toate sortimentele. Carnea se găsește în cantități relativ mici în mâncarea siciliană. Poți însă opta și pentru diferite feluri internaționale în restaurantele de pe insulă, în cazul în care bucătăria autohtonă nu îți este pe plac.

Informații utile

În Sicilia se poate ajunge cu avionul, cu autobuzul, cu trenul, cu mașina sau cu barca. Există mai multe companii de autocare ce fac legătura dintre Sicilia și Roma sau Napoli și trenuri care pleacă din Milano, Florența, Roma, Napoli etc. Cu avionul cele mai multe drumuri necesită o escală în Roma sau Milano, deoarece există puține companii aeriene care zboară direct în Sicilia.

Pe insulă, mobilitatea îți va fi asigurată de serviciul de trasnport public, foarte bine pus la punct. Mai există și posibilitatea de închiriere a mașinilor sau motocicletelor în zonă.

Deși rata criminalității este destul de mică în Sicilia, ar trebui să ai grijă de lucrurile personale, deoarece se mai înregistrează furturi din buzunare sau mașini.

Mijlocul sezonului estival în Sicilia este în lunile iulie – august, o perioadă destul de aglomerată din cauza numărului mare de turiști.

Sursa: BunaDimineata.ro

Citeste despre Destinatii de vacanta 2014