Dacă în această dimineaţă ţi s-ar oferi posibilitatea să pleci în concediu ori unde în lume ce ai alege? Dacă nu poţi să te hotărăşti, noi îţi propunem staţiunea Side, din Turcia. Staţiunea de pe coasta de sud a Meditaranei este o mică peninsulă plată, dar plină de minuni arheologice şi locuri de relaxare. Mica destinaţie turistică a fost întemeiată de coloniştii greci în secolul al VII-lea î.H, având o creştere fulminantă de-a lungul anilor. În prezent, monumentele istorice şi autenticitatea sunt conservate în cel mai bun mod posibil, aleile labirintice fiind mărginite de case cu două etaje şi balcoane din lemn.

Obiective turistice

  • Teatrul Aspendos
  • Templurile lui Apollo si Athena
  • Muzeul Side
  • Băile Pamukkale
  • Cascada Manavgat

Timp liber

În Side, ai numeroase posibilităţi de petrecerea timpului liber. Poţi opta pentru un safari cu jeep, să faci scufundări în larg, să participi la unul dintre festivalurile staţiunii sau să navighezi pe mare.

Viaţa de noapte

Viaţa de noapte este foarte animată. Cele mai bune locuri de petrecere sunt cele de lângă port, unde la miezul nopţii se deshid cluburile în aer liber. Muzica este pentru toate gusturile, iar distracţia este garantată până în zorii zilei.

Gastronomia

Gastronomia este una specifică turcească. Vei găsi restaurante unde poţi degusta diverse preparate, dar cu preţuri mai piperate, sau poţi căuta localuri în exteriorul centrului, unde poţi mânca într-un restaurant cu adevărat turcesc.

Informaţii utile

Pentru a intra în Turcia, ai nevoie de un paşaport valabil 6 luni
Limba oficială este turca, dar se vorbeşte şi engleza
Moneda oficială este lira turcească
Cele mai bune perioade de vizitare sunt în mai, iunie sau septembrie, octombrie

Sursa: BunaDimineata.ro

Citeste despre Destinatii de vacanta 2014