Unul dintre cele mai importante criterii de care ținem cont atunci când călătorim este confortul deplasării. Din acest motiv, foarte multe persoane preferă să aleagă mașina proprie ca și mijloc de transport, în defavoarea trenului sau avionului. Avantajele mașinii constau în faptul că poți să iei cu tine un bagaj mai mare, poți să oprești pe traseu oricând ai nevoie și să ajungi la punctele de interes cu mai multă ușurință. Iată câteva sfaturi de care trebuie să ții cont atunci când călătorești cu mașina proprie:

  1. Fă o revizie a mașinii înainte de plecare

Pentru a nu avea diverse surprize pe traseu, este indicat să faci o revizie a mașinii pentru a depista preventiv eventualele defecțiunii. Înainte de a pleca trebuie să știi că te poți baza 100% pe mașina ta.

  1. Planifică traseul

În funcție de destinație, împarte kilometrii pe care vrei să-i parcurgi pe zi în funcție de obiectivele turistice pe care vrei să le vizitezi pe traseu, eventualele popasuri, gustări, dificultăți ale traseului. O planificare cât mai minuțioasă te ajută să-ți împarți cât mai eficient timpul de vizită și timpul de condus, între destinații. Nu uita să aloci și o marjă de timp pentru problemele neprevăzute.

  1. Gândește-te din timp la posibilitățile de parcare ale mașinii

Dacă alegi să călătorești într-un oraș mai mare, ține cont de faptul că locurile de parcare sunt mult mai greu de găsit, iar unele dintre ele necesită o rezervare anterioară. O posibilitate sigură și convenientă de parcare rămâne să optezi pentru un parking privat în zona aeroportului. Vezi site-ul pentru mai multe detalii și care sunt beneficiile pentru care merită să-ți lași mașina aici.

  1. Ia în calcul și folosirea unei genți frigorifice

O să prindă foarte bine pentru a-ți păstra băuturile și gustările fresh, atât pentru cele luate de acasă cât și pentru cele pe care le vei lua de pe traseu.

  1. Asigură-te că ai trusa medicală cu tine

Trusa medicală este obligatorie pentru orice mașină, dar înainte de plecare asigură-te că aceasta este dotată cu tot ce este nevoie în cazuri de urgență (instrumentare, materiale sanitare).

  1. Ia cu tine un sistem de navigație

GPS-ul a devenit astăzi indispensabil oricărei călătorii. Fie că folosești un aparat de sine stătător sau hărțile de pe telefon, asigură-te că acestea sunt updatate înainte de a porni la drum, mai ales dacă mergi într-o țară străină. Aici datele mobile ar putea să te coste destul de scump.

  1. Nu uita nici de buna dispoziție

Călătoriile fără muzică în mașină sunt ca mâncarea fără sare. Dacă parcurgi distanțe lungi, o să ai timp suficient la dispoziție pentru a asculta playlist-uri întregi. Înarmează-te de acasă cu melodiile preferate, însă pentru varietate poți asculta și posturile locale de radio.

Care sunt și alte reguli de care ții cont atunci când călătorești cu mașina proprie?

Sursa foto: Pexels.com