Search
Generic filters
Exact matches only

Cum să închiriezi o mașină?

O mașină este foarte utilă pentru toată lumea care dorește să călătorească sau să se deplaseze în interiorul unei localități. Dar atunci când nu dispunem de o mașină personală și avem nevoie de una pentru diferite activități, cea mai bună soluție este să închiriem. Sunt numeroase oferte și firme care oferă spre închiriere diverse mașini, astfel că găsirea mașinii perfecte pentru nevoile noastre nu este deloc grea. Dacă te-ai gândit să apelezi la serviciile unui rent a car, uite ce trebuie să faci:

 1. Cel mai ușor mod este să cauți pe google în funcție de orașul în care te afli. De exemplu: poți scrie sintagma „mașini de închiriat cluj” sau „rent a car bucurești”. Acuma ți se vor deschide mai multe opțiuni din care tu să alegi. Poți deschide mai multe site-uri și să alegi pe cel care este cel mai apropiat nevoilor tale.
 2. Caută mașinile puse la dispoziție și citește detaliile fiecăreia. Aici poți alege în funcție de preț sau de modelul de mașină dorit.
 3. După ce ai ales mașina dorită, citește termenii și condițiile de închiriere pentru a nu avea surprize în momentul în care faci plata și preluarea mașinii. Caută acele firme care nu au costuri ascunse și care îți prezintă toate informațiile necesare de la bun început.
 4. Trebuie să alegi dacă faci o rezervare telefonică sau direct pe site
  1. Dacă alegi să faci rezervare telefonică, atunci sună la numerele afișate și înțelege-te cu cel care îți va închiria mașina asupra prețului și a condițiilor de închiriere
  2. Dacă alegi să rezervi online, atunci totul este foarte simplu. Tot ce trebuie să faci este să completezi un formular cu locația și data de unde vei prelua mașina, să selectezi mașina dorită, să alegi eventuale extraopțiuni (exemplu: GPS, Portbagaj, scaun copii, lanțuri de zăpadă), să completezi datele personale și să trimiți rezervarea.
 5. Vei primi o confirmare prin email sau la telefon, în funcție de firma aleasă. În cazul în care nu primești email, retrimite formularul sau sună la numerele de telefon afișate pe site.
 6. Trebuie să te prezinți la data și locul trecut pe formular pentru a-ți ridica mașina. În cazul în care vei întârzia, nu uita să anunți agentul pentru a nu crea probleme.
 7. Nu pleca cu mașina îndată ce ai primit cheile. Verifică dacă ai primit toate actele, nivelul de combustibil și eventualele zgârieturi sau stricăciuni vizibile.

După ce ai primit mașina, poți pleca liniștit la drum și să te bucuri de vacanță.

foto

Newsletter

Bună Dimineața, săptămânal pe email

*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *