Search
Generic filters
Exact matches only

Descoperă Landul Austria Inferioară

Landul ce mărginește capitala Viena din toate părțile, ocupând ambele maluri ale Dunării, Austria Inferioară este sufletul țării și cea mai diversificată provincie a acesteia. Este greu de găsit un teritoriu atât de variat într-un spațiu atât de mic. În Austria Inferioară (sau Niederosterreich) fiecare colțișor deschide o poartă de acces către o nouă lume, defileele spectaculoase din marele canion austriac din regiunea Otscher și zonele mlăștinoase din Valea Dunării fiind doar două exemple. Veți descoperi dealuri însorite punctate de podgorii întinse, dar și mlaștini întunecate. Veți găsi peisaje aproape mistice, dar și sate pitorești înconjurate de plantații de viță-de-vie și veți putea călători între acestea în mai puțin de o oră. Există toate acestea, dar și mai mult: păduri de pin și de stejar, pajiști alpine și câmpuri de maci, lacuri liniștite înconjurate de păduri dense și izvoare năvalnice de munte – alegerea e doar a voastră!

Austria Inferioară nu este doar natural frumoasă, dar abundă și în cultură! În zona vastă de teren ce înconjoară capitala Viena, istoria merge pana în vremurile preistorice. Cea mai veche efigie a lumii, datând din anul 30.000 î.Hr. a fost descoperită aici: Venus din Willendorf. Atunci a fost realizată faimoasa statuie, o sculptură de 10 centimetri lungime, descoperită în regiunea Wachau. Numărul de monumente și situri romane este mare, în special în zona fortificațiilor de la graniță, cunoscută sub numele de Carnutum. Sosite din Evul Mediu și din cea mai prosperă perioadă a Imperiului Habsburgic, avem castelele, palatele si mănăstirile, multe dintre care sunt încă funcționale, câteva folosite ca scenă pentru numeroasele festivaluri de vară. În Austria Inferioară gasim cartierul modern din Sankt Polten, dar și compactul Louisium – caracterizate de o arhitectură contemporană incredibilă.

Oportunitățile disponibile turiștilor reflectă bogația Austriei Inferioare – ele variază de la activitaăți în aer liber, precum drumețiile, ciclismul și golful, la experiențele captivante de pe apele năvalnice ale regiunii, precum canoe sau rafting. Vă puteți relaxa într-o stațiune termală sau într-un centru wellness. Aveți parte de peisaje extraordinare și de mici localități pitorești, ferme sau podgorii unde vă puteți petrece nopțile. Natura caldă vă așteaptă într-unul din parcurile naționale. În sfârșit, posibilități există. Vacanța perfectă se găsește la doar câteva sute de kilometri distanță.

foto

Newsletter

Bună Dimineața, săptămânal pe email

*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *