Search
Generic filters
Exact matches only

Descoperă Landul Burgendland

Din punct de vedere geografic statul austriac cel mai apropiat de România, Burgenland este cel mai tânăr dintre landurile austriece, înfiinţat doar în 1921, și consistă în șapte districte și 171 de municipalităţi. Landul are o formă alungită, de la nord la sud, dar este extrem de îngust. Capitala sa este orașul Eisenstadt, iar cel mai înalt punct nu se ridică decât la o înălţime de 884 de metri deasupra nivelului mării, contrar reliefului celorlalte landuri austriece, dispuse de-a lungul său, în interiorul lanţului munţilor Alpi. Burgenland este mărginit de Austria Inferioară și Stiria spre vest, Slovacia la nord-est, Ungaria se găsește în partea de est și Slovenia împarte graniţa sudică.

Există întotdeauna ceva interesant de văzut sau de făcut în Burgenland, iar cel mai important element este lacul Neusiedler, al doilea cel mai mare bazin endoreic al Europei, după Lacul Trasimeno din Italia, ale căror cursuri nu se îndreaptă, în mod natural, spre Oceanul Planetar. Există o mulţime de castele pe care le puteţi vizita, iar festivalurile de vară, precum Mörbisch sau Sankt Margarethen, merită să aruncaţi o privire, în timp ce vinurile reţin atenţia turiștilor pe timp de vară, iar izvoarele termale vă ţin ocupaţi iarna. Castelele au fost construite, în mare parte, în perioada atacurilor otomane, concepute pentru a rezista defensiv, ca veritabile fortăreţe.

Solurile argiloase dense din partea centrală a Burgenland și din zona din jurul Pöttelsdorf, la nord de Rosalia Gebirge, produc strugurii Blaufränkisch, cu arome profunde. În zona lacului Neusiedler și Hügelland se produc vinuri de o mare varietate minerală, cu taninuri puternice. Este ţinutul vinului, aspect ce reușește să atragă anual zeci de mii de turiști curioși sau degustători profesioniști.

foto

Newsletter

Bună Dimineața, săptămânal pe email

*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *