Search
Generic filters
Exact matches only

Descoperă orașul Melk – Landul Austria Inferioară, Austria

Bineînțeles că mare parte din vizitatorii orașului Melk vin aici pentru mănăstire, cu siguranță cea mai faimoasă, mai complexă și mai importantă mănăstire din Austria. Totuși, turșstii nu trebuie sa treacă cu vederea orașul Melk, cel care mărginește abația. Există multe puncte de interes ce merită explorate, o dată ce ați reușit să pătrundeți prin mulțimea de turiști ce se înghesuie în zonă în special în perioada verii.

Alături de multe alte orașe dispuse de-a lungul Dunării, Melk este menționat în epopeea antică germanică “Inelul Nibelungilor” (Nibelungenlied). Numele său germanic era demult “medelike”, însă în afara epopeei, mărturii scrise datează tocmai din 831. Chiar după nașterea Austriei ca națiune, în 976, Melk a devenit prima capitală a Marcha Orientalis. Margraful Leopold I de Babenberg a comandat extensia așezării deja existente și a construit un castel cochet pentru propria-i familie în oraș.

Istoria orașului Melk

Succesorii săi au adăugat alte comori visteriei orașului Melk. O mișcare importantă a fost realizată în 1089, atunci când margraful Leopold al II-lea a oferit castelul calugărilor benedictini din Lambach. Încă de atunci, abația din Melk a jucat un rol spiritual și cultural important în Austria. Statutul său a devenit crucial în secolul al XV-lea, când reformele de la Melk au schimbat viața religioasă a Sfântului Imperiu Roman, poate chiar din întreaga Europă. În 1227, Melk câștiga privilegiul de a organiza târguri, factor esențial în creșterea importanței economice a orașului. Cu toate acestea, Melk a devenit în mod oficial oraș doar în 1898. Astăzi, are mai puțin de 6.000 de locuitori, asemănându-se mai mult cu un sat mai mare decât cu un oraș veritabil. Prezintă totuși o anumită importanță economică și este un nod rutier și feroviar pe ruta est-vest, iar Dunărea este încă un curs de apă major.

Un lucru mai puțin cunoscut este prezența în Melk a unei secțiuni a lagărului de concentrare de la Mauthausen, din aprilie 1944 până în aprilie 1945. O vizită în centrul orașului Melk ar trebui să includă primăria (Rathaus), fântăna Kolomanibrunnen, vechea brutărie și vechiul oficiu poștal, construit în stil Baroc (Altes Posthaus).

Festivaluri în Melk

Melk este o binecunoscută arie de desfășurare a festivalurilor artistice. În ziua de 13 octombrie a fiecărui an, ce îl comemorează pe Sfântul Koloman, protectorul orașului și al mănăstirii și ale cărui moaște sunt păstrate în interiorul mănăstirii, se organizează un târg. Acesta este o tradiție anuala ce se desfășoară neîncetat în oraș începând cu anul 1451. În iulie și august, Melker Summerspiele sau Festivalul de Vară din Melk reprezintă un alt mare eveniment și, în fiecare an, de Rusalii, se desfășoară Zilele Baroce, un festival internațional de muzică barocă.

Există și câteva atracții lângă Melk, care trebuie neapărat menționate, precum castelele Schallaburg și Franzensburg, bazilica Maria Taferl și localitatea Pochlarn. Principalele atracții din regiunea Wachau sunt toate în aval de Melk: castelul Burg Aggstein, Spitz an der Donau, Weissenkirchen, Durnstein și Krems.

foto

Newsletter

Bună Dimineața, săptămânal pe email

*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *