Search
Generic filters
Exact matches only

Descoperă resortul Bad Gastein – Landul Salzburg, Austria

Situat în Valea Gastein, în partea de vest a provinciei austriece Salzburg, în vecinătatea munţilor Hohe Tauern, Bad Gastein este un resort turistic de dimensiuni considerabile, cu o istorie ce datează cu mulţi ani înainte de inventarea sporturilor de iarnă. Iniţial folosit ca un resort balneo, datorită celor 17 izvoare termale descoperite începând cu secolul al XIII-lea, Bad Gastein își păstrează renumele de destinaţie pentru wellness, în care facilităţile de spa pot fi găsite peste tot, însă adaugă schiul în viaţa urbană, devenind unul dintre cele mai renumite staţiuni de schi din Austria.

Mulţumită statutului său de resort turistic de care vă puteţi bucura pe toată durata anului, infrastructura prezentă în Bad Gastein include o gamă variată de magazine pentru cumpărături, restaurante, hoteluri, oferind și câteva activităţi ce lipsesc altor staţiuni de profil de la noi, o alegere bună chiar și pentru turiștii ce nu doresc neapărat un sejur la schi. Totuși, schiul rămâne principala activitate aici, cu amenajări ce datează începând cu anii 1950 și 210 kilometri de pârtii de calitate, pentru toate vârstele și gradele de dificultate.

De vreme ce zonă de schi din Bad Gastein nu este una situată la cea mai mare altitudine din Alpi, în comparaţie cu alte resorturi de profil, pârtiile sale sosesc de la înălţimi din cele mai mari. și dacă ninsoarea naturală nu este de ajuns pentru a acoperi toţi versanţii săi, de orientare nordică, sunt puse în funcţiune cele 500 de tunuri de zăpadă, realizând unele dintre cele mai potrivite pârtii pentru schi din Austria. Zona de schi este enormă, poate cea mai vastă a lumii, extinzându-se și în afară localităţii, în staţiunile adiacente precum Bad Hofgastein și Dorfgastein, cu cel mai mare sector cuprins pe versanţii muntelui Stubnerkogel.

Bad Gastein nu are decât o zonă de schi – Graukogel secondează secţiunea mai mare, fără să fie legată de reţeaua principală de pârtii. Pista lungă de 2 kilometri Toni Sailer, denumită așa în cinstea personalităţii sportive locale, este privită ca fiind una din cele mai dificile din regiune. Piste pentru avansaţi, pârtii pentru schiori amatori și pentru începători – proporţia de 65% în favoarea celor intermediare aduce un plus de varietate, cu cea mai lungă însumând aproximativ 10 kilometri la coborâre.

Multe din facilităţile oferite de Bad Gastein sunt potrivite pentru vacanţele în familie, în special pentru cei ce îndrăgesc înotul. Opţiunile pentru copii sunt și ele îndestulătoare, în special în partea superioară a telechiului de pe Stubnerkogel, unde în incinta Fun Center copiii pot găsi absolut orice, de la biliard la ziduri de căţărare, la console de jocuri și acces la internet, totul gratis pentru posesorii de lift pass.

foto

Newsletter

Bună Dimineața, săptămânal pe email

*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *