Search
Generic filters
Exact matches only

Descoperă oraşul Miskolc, Ungaria

Miskolc este reşedinţa comitatului Borsod-Abauj-Zemplen şi al treilea cel mai mare oraş din Ungaria. Situat în nord-estul ţării, este un important educaţional, economic şi ştiinţific al acestei zone. Oraşul este împânzit de numeroase obiective turistice şi atracţii importante, care îţi oferă o incursiune în istoria oraşului. Reţeau de transport în comun bine pusă la punct te ajută să te deplasezi cât mai uşor între zonele de interes ale oraşului, iar unităţile de cazare situate în aproprierea staţiilor de autobuz şi a obiectivelor turistice îţi facilitează accesul la acestea.

Obiective turistice

Oraşul Miskolc oferă numeroase obiective turistice care merită incluse în itinerarul tău. Poţi începe cu un tur al statuilor aparţinând unor personalităţi istorice precum Attila Joszef, Bertalan Szemere, Csaba Anghy, Ferenc Deak, Istvan Szecsenyi, Joszef Attila, Joszef Levay, Regele Nagy Lajos, Lajos Kossuth, Maria Csupros, Petofi Sandor şi Regele Sfântul Istvan. De asemenea, poţi vizita şi grupul statuar Fetele Miskolc şi statuia Deryne.

Un tur al bisericilor îţi va dezvălui lăcaşuri de cult cănstruite în diferite stiluri arhitecturale şi viaţa religioasă a locuitorilor. Biserica şi Clopotniţa Avari reprezintă Miskolcul medieval în orașul de astăzi. Clopotniţa se găseşte în cimitir, fiind construită în 1557. Biserica Catolică a fost reconstruită în stil baroc în secolul al 18-lea. Biserica Reformată din perifere este o construcţie clasicistă, ridicată între anii 1786-1808 şi are cel mai înalt turn de biserică din zonă, înalt de 68 de m, care adăposteşte clopotul Esther cu o greutate de 2,6 tone, denumită după Esther Bato, fiica unei familii de negustori bogaţi. Biserica Greco-Catolică este un lăcaş de cult ridicat în stil ecletic. Biserica Tuturor Sfiinţilor a fost construită pe ruinele unei capele medievale mici între anii 1728-1743. Piesele de altar îi înfăţisează pe Sfiinţii Petru și Pavel, Fecioara Maria, Sfântul Iosif, Sfântul Ladislau şi pe Sfântul Ștefan. Biserica Minorităţilor a fost termonată în jurul anului 1743, fiind o construcţie în stil baroc. Originala Biserică de lemn a fost construită în anul 1938, având un stil ispirat din arhitectura Transilvăneană. Acesta a fost distrus de un incendiu, dar a fost reconstruită în 1997 respectând planurile originale ale arhitectului Bálint Szeghalmy. Sinagoga a fost construită între anii 1861 – 1866, fiind un adevărat exemplu de arhitectură romantică maghiară.

În Miskolc mai poţi vizita Casa Baji-Patay, Casa Dwelling, Palatul Hunguest, Monumentul Millecentenary şi Clădirea Primăriei.

Timp Liber

În timpul liber poţi face o plimbare până la Grădina Zoologică. Aici cei găsi peste 600 de animale aparţinând a 150 de specii, dar şi statui aparţinând unor personalităţi maghiare. Dacă vrei să ai parte de aventură şi adrenalină îţi recomand o vizită la Parcul de Aventuri, unde vei putea face o plimbare cu barca pe lacurile existente în parc şi să traieşti aventura în cele 25 de terenuri special create. De asemenea, poţi face o plimbare cu trenurile Căii Ferate Montane aparţinând statului Ungar. Trenurile transportă călători începând cu anul 1920, în prezent fiind o atracţie turistică principală.

Pentru pauzele de masă, îţi recomand să cauţi restaurante care oferă preparate tradiţionale ungureşti, pentru a gusta mâncăruri ungureşti făcute de bucătari experimentaţi. Dacă doreşti să iei un moment de respiro, caută cafenele cochete din oraş, unde vei putea savura o cafea delicioasă sau să deguşti o specialitate a casei.

Foto

Newsletter

Bună Dimineața, săptămânal pe email

*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *