Search
Generic filters
Exact matches only

La schi în stațiunea Rânca

Rânca este o staţiune foarte cunoscută în România fiind staţiunea aflată la cea mai mare înălţime (1650 de metri) dar şi una cu istorie datând încă din 1930. Staţiunea Rânca este foarte populară datorită faptului că pe aici trece Transalpina dar şi pentru peisajele magnifice pe care le puteţi admira de aici. Cei care vizitează aceasta staţiune au la dispoziţie 5 pârtii pe care pot schia.

Prezentare pârtiide ski

Staţiunea Rânca dispune de 5 pârtii monitorizate continuu de către salvamontişti.

Prima pârtie este M1 care a fost catalogată drept o pârtie cu dificultate uşoară. Aceasta are o lungime de 610 metri şi porneşte de la cota 1677 metri şi se sfârşeşte la cota 1585 metri. Pârtia M1 dispune de nocturnă precum şi de teleschi cu care pot urca aproximativ 1000 de oameni pe oră.

Pârtia M2 este de dificultate medie, porneşte de la cota 1700 termină la cota 1583 şi are o lungime de 509 de metri. Aici nu ne putem bucura de nocturnă iar teleschiul asigura transportul a 560 de persoane pe oră.

Pârtia M3 are o lungime de 710 metri, porneşte de la cota 1700 şi se termină la cota 1572. Nici aici nu dispunem de nocturnă iar transportul se face cu Teleschiul. Aceasta este o pârtie uşoară.

Pârtia M4 este una pentru începători şi are o lungime de 350 de metri. Aceasta porneşte de la cota 1572 şi soseşte la cota 1533.

Pârtia de ski Rânca 1 este o pârtie pentru avansaţi şi are o lungime de 860 de metri plecând de la cota de 1918 metri şi terminând la cota 1679 metri. Teleschiul pârtiei Rânca 1 are o capacitate de 2000 de persoane pe oră.

Modalităţi de transport

Din Bucureşti până la Rânca sunt 274 de KM şi puteţi ajunge cu maşina în aproximativ 4 ore.

Posibilităţi de cazare

Atunci când vine vorba de cazare posibilităţi sunt multe. Cabana Terra este notată cu 3 stele iar preţul pentru o noapte de cazare este de 151 de lei. Dacă doriţi un loc de cazare mai ieftin puteţi alege Ina Guesthouse, local de trei stele aflat la 1km distanţă de Rânca la care preţul pe noapte este de doar 80 de lei. Pentru acelaşi preţ vă puteţi caza la Pensiunea Craiul Munţilor, o pensiune de 3 stele.

Timp liber

Printre atracţiile locului putem enumera Transalpina, cea mai înaltă şosea din România dar şi Peştera Muierii care este o adevărată capodoperă a naturii.

foto

Newsletter

Bună Dimineața, săptămânal pe email

*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *