Search
Generic filters
Exact matches only

La schi pe pârtia din Harghita Băi

Băile Harghita este o localitate balneoclimaterică şi montana din zona Miercurea Ciuc. Altitudinea medie a localităţii este de 1300-1400 m. Aici stratul mediu de zăpadă depăşeşte 60 cm. Staţiunea dispune de mai multe părţii amenajate, cu teleferic, unele chiar şi cu instalaţie de nocturnă.

Prezentare pârtii

Acest loc este foarte vizitat de iubitorii de sporturi de iarnă datorită pârtiilor de ski pe care le deţine. Pârtia Miklos este dedicată schiorilor cu experienţa medie are o lungime de 300 m şi dispune atât de teleski cât şi de nocturnă.

Csipike şi Ozon sunt două pârtii pentru începători având lungimi de 350 respectiv 300 de metri.

Pârtia pentru avansaţi este Kossuth 1 care are o lungime de 630 m şi nu dispune de nocturnă.

Kossuth 2 este o pârtie dedicată schiorilor cu experienţa medie având o lungime de 800 m. Aici nu avem nocturnă însă dispunem de teleski.

Cea mai lungă pârtie este Kossuth 3. Aceasta are o lungime totală de 1 km iar transportul schiorilor este asigurat de un teleski.

Timp liber

Aceasta staţiune este cunoscută datorită minei de caolin, morfetele, apele sale minerale, dar mai ales pentru microclimatul alpin deosebit de frumos. Datorită celor două mofete solfatariene şi a apelor carbogazoase, ce au o compoziţie chimică diferită, aveţi posibilitatea de a face diferite tratamente, atât în cură internă cât şi cea externă. Împrejurimile de aici sunt favorabile practicării motocrosului şi ciclismului iar pe traseele marcate pentru turişti puteţi admira peisajele deosebit de pitoreşti. Aici aveţi posibilitatea de a vizita parcul de aventură Balu care este înconjurat de crestele Carpaţilor Orientali în mulţimea de păduri de conifere ale Harghitei. Parcul este construit într-o ambianţă foarte frumoasă pe o suprafaţă de 1.5 hectarecu 120 trasee cu frânghii şi 105 elemente de jocavând diferite grade de dificultate. Cele opt trasee sunt trasate cu diferite culori copiii având posibilitatea de a-şi încerca abilităţile pe segmentele galbene şi portocalii unde sarcinile sunt concepute în aşa fel încât să corespundă cu înălţimea şi condiţia lor fizică. Patru trasee sunt pentru distracţia tinerilor, fiecare având grade de dificultate diferite. Particularitatea este tiroliana, acesta fiind cel mai lung traseu de alunecare din Europa Centrală, având lungimea de 985 metri. Un alt obiectiv turistic foarte frumos al acestui loc îl reprezintă vârful Borhegyes, de 1379 m, din dealul paraului Fejszo, unde există şi izvor de apă minerală.

Posibilităţi de cazare

Cabana Harghita Bai are la dispoziţie 19 camere iar preţul pe cameră dublă este de 120-180 lei. Pensiunea Bella Vita (4 stele) se afla pe strada principală şi vă oferă camere duble la preţul de 100-130 lei. Pensiunea Tirol de pe strada Ciceu este de 3 stele şi vă oferă camere duble cu 130 lei.

Băile Harghita este o localitate balneoclimaterică şi montana din zona Miercurea Ciuc. Altitudinea medie a localităţii este de 1300-1400 m. Aici stratul mediu de zăpadă depăşeşte 60 cm. Staţiunea dispune de mai multe părţii amenajate, cu teleferic, unele chiar şi cu instalaţie de nocturnă.

foto

Newsletter

Bună Dimineața, săptămânal pe email

*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *