Search
Generic filters
Exact matches only

La schi pe pârtiile din Sinaia

Staţiunea de ski din Sinaia mai este numită şi Perla Carpaţilor având cele mai mari pârtii de ski şi snowboarding din România. Schiorii veniţi aici dispun de 8 ascensoare şi 2 telecabine precum şi de o mulţime de pârtii cu lungimi diferite. Aceasta este situată pe Valea Prahovei în Munţii Bucegi, judeţul Prahova.

Pârtiile de schi

Dacă alegeţi să mergeţi în staţiunea Sinaia atunci trebuie să ştiţi că vă veţi bucura de o mulţime de pârtii disponibile. Astfel aveţi la dispoziţie 8 pârtii pentru începători, 4 pârtii pentru avansaţi şi 11 pârtii pentru experţi.

Pârtiile pentru experţi sunt:

Pârtia Carp este una din cele mai lungi părţii de ski având o lungime de 2500 de metri şi o diferenţă de nivel de 585 de metri.

Zade este o altă pârtie pentru experţi care are o lungime de 800 de metri şi o diferenţă de nivel de 400 de metri.

Cu 1200 de metri lungime pârtia Carp firul văii este a doua cea mai lungă pârtie pentru experţi. Diferenţa de nivel a acesteia este de 300 de metri.

O pârtie mai mică este Carp “fata ascunsă” care are doar 150 de metri şi o diferenţă de nivel de 60 de metri.

Pârtia Carp “fata mare” are o lungime de 300 de metri şi o diferenţă de nivel de 200 de metri. Aceeaşi lungime o are şi pârtia Papagal diferenţa fiind doar diferenţa de nivel de 180 de metri.

Târle şi Vanturis au ambele lungimi de 250 de metri însă diferenţa de nivel a pârtiei Vanturis este de 180 de metri în timp ce pârtia Târle are 150 de metri.

Pârtia Furnica are o lungime de 600 de metri şi o diferenţă de nivel de 350 de metri. Cu doar 100 de metri mai mică este pârtia Valea Mioriţei care are o diferenţă de nivel de 250m.

Ultima pârtie pentru experţi este Spitz care are o lungime de 400 de metri şi o diferenţă de nivel de 250m.

Cea mai lungă pârtie pentru avansaţi este Drumul de vară care are o lungime de 2350 de metri şi o diferenţă de nivel de 560 de metri.

Dubla pârtie Valea dorului are o lungime de 600 de metri, atât în stânga cât şi în dreapta, şi o diferenţă de nivel de 210 metri.

Cea mai mică pârtie pentru avansaţi este Scândurar care are doar 400 de metri lungime şi 180 de metri diferenţa de nivel.

Cu toate că este o pârtie pentru începători, Drumul vechi are o dimensiune de 3500m lungime şi o diferenţă de nivel de 450 de metri.

Pârtia Turistică este a doua ca dimensiuni având o lungime de 2800 de metri şi o diferenţă de nivel de 460 de metri.

Valea Soarelui şi Valea Dorului au 1180 respectiv 1080 de metri lungime şi 210 de metri diferenţa de nivel.

Valea Soarelui mai are o pârtie pe firul văii de 900 de metri şi o lungime de 210 metri.

Pârtia Laptici are o lungime de 650 de metri şi o diferenţă de nivel de 180 de metri.

Popicărie şi Poiana sunt două pârtii mai mici de 300 respectiv 200 de metri cu diferenţe de nivel de 50 şi 25 de metri.

Modalităţi de transport

Pentru a ajunge în staţiunea Sinaia puteţi alege să mergeţi 124 de km (din Bucureşti) cu maşina pe DN1 sau chiar cu trenul până în gara din Sinaia.

Posibilităţi de cazare

Posibilităţile de cazare sunt la fel de numeroase ca şi pârtiile. De exemplu Hotel Rina Cerbul este un hotel de 2 stele unde vă puteţi caza pentru doar 90 de lei pe noapte. Dacă nu sunteţi mulţumiţi de hotelul de două stele atunci puteţi alege să vă cazaţi pentru 220 de lei pe noapte la Hotel New Montana care este un hotel de 4 stele. Pensiunea Carmen Sylva este una de 5 stele iar cazarea pentru o noapte costa aproximativ 360 de lei.

Timp liber

Pe lângă pârtiile de ski care va asigura adrenalina şi distracţia căutată de majoritatea skiorilor puteţi vizita şi Castelul Peleş care nu este prea departe de Staţiunea Sinaia. Tot aici puteţi vizita Mănăstirea Sinaia, Cazinoul Sinaia dar şi Casa Memoriala George Enescu şi vila lui Nicolae Iorga.

Newsletter

Bună Dimineața, săptămânal pe email

*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

2 Responses

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *