Search
Generic filters
Exact matches only

[review] Partia din Complex Borsa, Maramures

In urma cu 8-9 ani am pus in picioare pentru prima data schiurile pe partia din Borsa, Maramures. Atunci am simti pentru prima data placerea care ti-o ofera schiatul si senzatia unica pe care o poti avea atunci cand cobori un versant al muntelui. De adrenalina nu mai zic, o simti in fiecare parte a corpului.

Partia din Complexul Borsa are doua partii de schii, una in prelungirea celeleilalte, impreuna insumeaza circa 2.000m. In ultmii ani, aceasta a fost largita si s-au creat unele trasele pe partile laterale ale partiei principale. Am schiat pe ele si sunt bestiale, mai ales ca o buna parte din ele sunt trasee „fortate” facute direct prin padure.

De la baza celei de-a doua partii, in partea dreapta se poate ajunge pe un traseu de circa 20-30 min de mers pe jos, la Cascada Cailor.

In urma cu 2 ani am fost ultima data la partile din Borsa si am ramas dezamagit de faptul ca nu s-au schimbat nimic de mai bine de 10 ani, la nivel de transport pe cablu si servicii in complex. Este acelasi cablu, de vreo 30 ani, scaunele sunt reci de 2 locuri , iar urcarea se face foarte greoi. Cam , 25minute iti trebuie sa urci , la care se adauga si statul la coada. Pacat, ca este o partie asa de misto si nimeni nu se ingrijeste de ea.

Au inceput sa faca o alta partie moderna, pe versantul drept care e mai abrupt si mai nordic, dar de vreo 3-4 ani nu se mai face nimci, desi este pusa o instalatie de telecabina.

Legat de cazare, aici nu e problema pentru ca toata valea de pana la complex, plus hotelurile si vilele de la baza partiei, ofera cazare.

Una cu alta, recomand sa ajungeti si voi la partia din Borsa, Maramures, avand speranta ca la un moment dat se vor face investitii aici, asa cum merita acest complex.

 

Newsletter

Bună Dimineața, săptămânal pe email

*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *