Search
Generic filters
Exact matches only

[review] Pârtia din Toplița sau unde am învățat să schiez

În fiecare an pentru mine sezonul de schi începe pe pârtia din Toplița. De ce oare acolo? Simplu, stau în apropriere. Acolo am învățat și să schiez și tot acolo mi-am îmbunătățit abilitățile. Municipiul Toplița se găsește în județul Harghita și de multe ori este recunoscut datorită temperaturilor foarte joase din timpul iernii.

Pârtia din Toplița este situată la aproximativ 3 km de centrul orașului. Drumul până la pârtie nu este cel mai bun posibil, dar noroc iarna cu zăpada că se mai nivelează. Cum ajungi la pârtie constați de multe ori că locurile de parcare s-au ocupat deja, asta în caz că nu ajungi la 10 pe când se deschide. Deși acum vreo câțiva ani era doar o singură pistă, de vreo 3 ani au dat drumul și la pista pentru începători. Pârtia pentru intermediari/avansați, Pârtia Bradul, are 460 m lungime și o diferență de nivel de 125 metri. Cea de-a doua pârtie, Pârtia Măgheruș, este destinată începătorilor. Aceasta are 1.000 m lungime. Deși ambele pârtii sunt dotate cu teleschi, de cele mai multe ori trebuie să stai 10 -15 minute la coadă.

Pârtiile sunt bine întreținute, dispun de tunuri de zăpadă artificială și de nocturnă. Tariful pentru teleschi este destul de ieftin. Adică pentru o urcare plătești 2 lei sau poți să îți achiziționezi un abonament pentru întreaga zi cu doar 30 lei. La baza pârtiei este un chioșc, unde găsești chestii de ronțăit, vin fiert sau un ceai cald. În partea superioară a pârtiei este o pensiune, care la parter are un restaurant, unde mâncarea este destul de bună.

Pe tot parcursul sezonului se găsesc numeroși schiori pe pârtie. Dar majoritatea cu bun simț și chef de distracție/relaxare 🙂 Recomand cu încredere pârtia din Toplița atât pentru calitatea serviciilor, cât și pentru atmosfera de acolo.

Newsletter

Bună Dimineața, săptămânal pe email

*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *