Search
Generic filters
Exact matches only

Schiază în stațiunea Harghita Mădăras

Harghita Mădăras este una din cele mai spectaculoase staţiuni de schi din Transilvania. Aceasta se afla la 36 de km de oraşul Odorheiu-Secuiesc, la 1500-1760 m altitudine. Cunoscut sub numele ” Muntele Sfânt al Secuilor”, este culmea cea mai înaltă a muntelui Harghita Mădăras, care este de origine vulcanică.

Prezentare pârtii de ski

Această staţiune deţine mai multe tipuri de pârtii de bună calitate, printre care pârtia Sugo (700 m lungime), pârtia Zarug, pârtia Vargyas (1500 m), pârtia Nagy Mihaly (700 m) şi pârtia Kicsi Mihaly (600 m). Stratul de zăpadă se menţine din decembrie până în aprilie. Pârtiile de schi sunt amenajate cu teleschi, oferind turiştilor pasionaţi de sporturile de iarna posibilitatea de a închiria echipamente sportive la Cabana Mădăras.

Timp liber

Culmea muntelui vă oferă o privelişte foarte plăcută, când cerul este senin puteţi observa orizontul care înconjoară tot Ardealul. Tot aici aveţi o privelişte foarte plăcută asupra depresiunii. Atunci când e vreme frumoasă se poate vedea aproape toată depresiunea transilvană, Munţii Făgăraş şi Piatra Craiului. Cele mai vizibile forme de relief sunt: Platoul Harghita, Munţii Gheorgheniului şi Ciucului, Blatul Libanului şi Muntele Hasmasului.

Posibilităţi de cazare

Vila Natura se afla într-o poiană pe Muntele Sfânt, înconjurată de păduri şi coaste de munţi, aceasta vă oferă o cameră dublă la preţul de 100 lei. Pensiunea Petho Harghita are la dispoziţie 16 camere, aceasta fiind situată în partea superioară a râului Târnava Mare, în mijlocul pădurii iar preţul pe cameră este de aproximativ 100 lei.

Căi de acces

Căile de acces cu automobilul sunt Bacău – Miercurea Ciuc – Harghita Bai – Gheorghieni, se continua drumul spre Odorhei şi la Subcetate (e o biserică mare) se face stânga spre indicatorul mare Harghita Madarasi. Se poate ajunge şi prin Piatra Neamţ – Lacul Roşu – Gheorghieni – pasul Strâmba – spre Odorheiul Secuiesc unde se ajunge la aceeaşi intersecţie.

foto

Newsletter

Bună Dimineața, săptămânal pe email

*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *