Oraşul Băile Tuşnad se afla în cheile Oltului la o altitudine de 650 m la poalele munţilor din partea sudică a Depresiunii Ciucului, între Munţii Harghita şi Bodoc. Deşi este cea mai mică staţiune balneară din ţară, ea este cunoscută până astăzi ca “Mica Elveţie”. Aceasta a fost distrusă la revoluţia din anul 1849, reconstrucţia începându-se abia în anul 1852. Numele “Băile Tuşnad” a apărut în anul 1861 şi a fost declarată oraş în anul 1968. Există dovezi scrise despre aceste ape minerale încă din secolul XVII unde se menţionează că aceste izvoare cu ape minerală au efecte curative.
Pârtia de schi
Pârtia de schi de la Tuşnad a fost inaugurata în anul 2009 şi are un grad de dificultate mediu şi este dotată cu teleschi şi babyschi. Pârtia se deschide în luna decembrie şi tine până în lună martie. Aceasta dispune de: instalaţie de iluminat pentru schi nocturn, schi pass cu cartele magnetice, centru de închiriere schiuri, beţe, clăpari skibar şi instalaţie cu tunuri de zăpadă artificială. Aceasta are o lungime de 500 de metri şi o lăţime de 40 de metri..
Timp liber
Această staţiune dispune şi de izvoare de ape mezotermale şi mofete, fiind recomandate în tratamentul bolilor cardio vasculare, urinare şi a sistemului nervos. Staţiunea dispune şi de băi carbogazoase calde, aplicaţii cu parafina, hidroterapii şi fizioterapii, gimnastică medicală şi electroterapie, asta numai pe bază de tratament. Complexul este dotat cu 40 de vane având posibilitatea de a avea 800 de pacienţi pe zi, bazinul din aer liber fiind alimentat de apele Izvorului Băilor. Bioclimatul tonic al acestei staţiuni se datorează aerului puternic ozonat bogat în aerosoli şi ioni negativi, acesta este foarte benefic reconfortării psihice.
Posibilităţi de cazare
La pensiunea Casa Verde camera este la preţul de 70 lei. Dacă doriţi mai mult confort atunci puteţi alege Pensiunea Iris unde camera costa între 110-170 lei. O pensiune mai ieftină este Pensiunea Ritz care vă oferă cazare pentru doar 50 de lei.
Căi de acces
Rutier: Brașov – Sf. Gheorghe – Băile Tușnad – Miercurea Ciuc DN 12 la 67 km de Brașov, 37 km de Sf. Gheorghe, 32 km de Miercurea Ciuc; Bacăau – Comănești – Miercurea Ciuc DN 12 A.
Feroviar: magistrala București – Brașov – Sf. Gheorghe – Băile Tușnad – Ciceu – Deda – Baia Mare, stație Băile Tușnad.
[google-map-v3 width=”100%” height=”350″ zoom=”12″ maptype=”roadmap” mapalign=”center” directionhint=”false” language=”default” poweredby=”false” maptypecontrol=”true” pancontrol=”true” zoomcontrol=”true” scalecontrol=”true” streetviewcontrol=”true” scrollwheelcontrol=”false” draggable=”true” tiltfourtyfive=”false” addmarkermashupbubble=”false” addmarkermashupbubble=”false” addmarkerlist=”46.148265,25.860859{}skiing.png{}Băile Tuşnad” bubbleautopan=”true”]