Search
Generic filters
Exact matches only

Schiază pe pârtiile din Innsbruck, Austria

Innsbruck, capitala regiunii Tirol, este o stațiune de renume mondial, cunoscută în special pentru posibilitățile numeroase de practicarea sporturilor de iarnă și pentru atracțiile turistice pe care le oferă. În 1964 și 1976, Innsbruck a găzduit Jocurile Olimpice de Iarnă, fiind și locul de unde sunt originari cei mai mulți snowboarderi profesioniști din Austria. Cu cele peste 5 pârtii de schi, construite la cele mai înalte standarde, Innsbruck este considerat una dintre ele mai importante 5 stațiuni de schi din Alpi.

Pârtii

Orice iubitor de sporturi de iarnă va găsi aici activitatea preferată pe care să o practice pe pistele stațiunii Innsbruck. În totalitate, pârtiile însumează 15 km, care sunt împărțite în pârtii cu grad de dificultate ușor (albastre, 17 km), pârtii cu grad de dificultate mediu (roșii, 7 km) și pârtii cu grad de dificultate grea (negre, 1 km). De asemenea, există pârtie pentru cross-country schi (7 km), trasee pentru drumeții (30 km), un parc pentru copii și piste pentru parapantă, bob și sanie. Numărul total de ascensoare care deservesc pârtiile este de 9 din care 1 cable-car, 3 ascensoare cu scaune și 4 ascensoare T-bar. În stațiunea Innsbruck circulă ski-busurile, iar cei care dețin ski-passuri au gratuite pe aceste autobuze.

Pentru distracție, stațiunea Innsbruck pune la dispoziție numeroase baruri Apres-ski, restaurante, cluburi și cafenele. De asemenea, se pot vizita muntele Bersigel, palatul Hofburg, Muzeul Ferdinandeum, grădina zoologică Alpenzoo sau Biserica Regală Hofkirche.

Cazare

Posibilitățile de cazare sunt numeroase, cu posibilitatea de a alege pachete speciale sau numărul de nopți preferate. Astfel, pentru un hotel de 3 stele din aproprierea regiunii prețul pentru un sejur de 3 nopți poate începe de la 102 euro / cameră dublă și poate ajunge până la 1190 euro / cameră dublă / 7 nopți. Pentru cei care aleg varianta plății pe nopțile state prețul poate începe de la 34 euro / cameră dublă / noapte la un hotel de 3 stele și poate ajunge până la 74 euro / cameră dublă / noapte la un hotel de 5 stele.

Transport

Pentru a ajunge în Innsbruck cea mai scurtă variantă cu mașina personală este prin Ungaria, în total 1.541 km. Cu plecare din București, se merge pe Autostrada A1, iar pe Drumul European E68 se continuă drumul până la vama Nădlac. În Ungaria se merge spre Budapesta, după care pe M1 se înaintează până la granița cu Austria. În Austria se urmează direcția: Viena – Linz – Salzburg – Miesbach (Germania) –  Innsbruck. Cu avionul se poate pleca din București, Cluj Napoca sau Iași. Curse directe nu există, cea mai scurtă variantă este din București cu o escală la Viena (durata călătorie 3h 45 minute). Dacă alegeți varianta trenului, există plecare din București sau Cluj Napoca, dar cu transfer în Budapesta. În medie o călătorie cu trenul durează 22 h.

Foto

Newsletter

Bună Dimineața, săptămânal pe email

*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *