Search
Generic filters
Exact matches only

[info] Schiază pe pârtiile din Toplița

Toplița este un municipiu situat în județul Harghita, pe cursul superior al Mureșului. Fiind o zonă de munte, cu peisaje superbe pe tot parcursul anului, este asaltată de numeroși turiști care caută  răcoarea pe timpul verii și zăpada multă pe timpul iernii. Principalele atracții turistice în sezonul rece sunt cele două pârtii de schi, aflate la 3 km de centrul orașului. Prețurile relativ mici, în comparație cu celelalte stațiuni cunoscute, i-au adus o popularitate mare, astfel că an de an pe cele două pârtii alunecă mii de schiori. În partea superioară a pârtiilor se găsește un restaurant, unde se poate servi masa, iar la baza pârtiei toți schiorii se pot opri pentru o cană de vin fiert sau pentru a se odihnii în interiorul spațiului special amenajat.

Pârtii de schi

Iubitorilor de schi le sunt puse la dispoziție două pârtii de schi. Pârtia Bradul este o pârtie de dificultate medie, destinată schiorilor intermediari și avansați. Are o lungime de 460 m, o lățime de 50 – 60 de m și o diferență de nivel de 125 m. Pârtia Măgheruș  este o pârtie destinată schiorilor începători, cu o lungime de 1.200 m. Ambele pârtii sunt dotate cu instalații de teleschi Doppelmayr, care au o capacitate de 670 persoane / oră. De asemenea, ambele pârtii beneficiază de tunuri de zăpadă, dar și de instalație de nocturnă. La baza pârtiei se găsește un centru de închiriere echipamente de schi și monitori care să inițieze doritorii în acest sport.

Cazare

Pentru cei care doresc cazare în Toplița pot alege dintre pensiunile și hotelurile prezente aici. Una dintre cele mai bune alegeri este Pensiunea Baciu, care se află în partea superioară a domeniului schiabil. Prețul pentru o noapte de cazare începe de la 90 lei / cameră dublă. În stațiunea Bradul, aflat la 3 km de pârtia de schi, acomodarea se poate face la Pensiunea Platon, tariful pentru o noapte de cazare începând de la 90 lei / cameră dublă, Pensiunea Mureșan sau Pensiunea Harpa. La Hotel Mureș, aflat în centrul orașului Toplița, prețul pentru o noapte de cazare începe de la 130 lei / cameră dublă matrimonială.

Transport

Municipiul Toplița se află la 360 km de București, 228 km de Cluj Napoca și 100 km de Târgu Mureș. Din centrul orașului Toplița se merge spre gara CFR, iar la barieră se urcă pe strada Murelor, aproximativ 3 km. La baza pârtiei se găsesc numeroase locuri de parcare, în majoritatea timpului ocupate în totalitate.

Timp liber

Toplița este o zonă montană unde drumețiile sunt des practicate. Stațiunea Bradul, sau stațiunea Banffy după cum mai este cunoscută, este potrivită pentru o plimbare în mijlocul naturii. Cei care ajung la Toplița nu trebuie să rateze Mănăstirea Sfântul Ilie, ctitorie a primului patriarh al României – Miron Cristea, sau Mănăstirea Doamnei, construită în 1658 la cererea doamnei Safta, soția domnului Moldovei Gheorghe Ștefan. De asemenea, defileul Toplița – Deda relevă un peisaj de poveste, mai ales pe timp de iarnă.

[google-map-v3 width=”100%” height=”350″ zoom=”12″ maptype=”roadmap” mapalign=”center” directionhint=”false” language=”default” poweredby=”false” maptypecontrol=”true” pancontrol=”true” zoomcontrol=”true” scalecontrol=”true” streetviewcontrol=”true” scrollwheelcontrol=”false” draggable=”true” tiltfourtyfive=”false” enablegeolocationmarker=”false” addmarkermashup=”false” addmarkermashupbubble=”false” addmarkerlist=”46.908295,25.326893{}skiing.png{}Partia de schi, Toplita” bubbleautopan=”true” distanceunits=”miles” showbike=”false” showtraffic=”false” showpanoramio=”false”]

Surse

Newsletter

Bună Dimineața, săptămânal pe email

*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *