Search
Generic filters
Exact matches only

Calatorii cu animale de companie

In Romania unitatile de cazare care accepta animale de companie sunt relativ reduse. Exista unele site-uri care permit inclusiv selectarea acestei optiuni, dar cel mai indicat este sa dati un telefon inainte de a alege o anumita unitate de cazare pentru a intreba daca se accepta si cazarea cu animale de companie. La nivelu tarii noastre aceasta practica a calatoriilor cu animale de companie, dar mai ales a cazarilor animalelor de companie nu este foarte dezvoltata. Cu toate acestea, exista cateva hoteluri, vile si pensiuni unde va puteti caza insotiti de animalutul dumneavoastra preferat.

In schimb, daca consideri ca animalului tau de companie nu ii prieste o calatorie lunga si obositoare, alternativa este oferita de pensiunile pentru animale, care ofera servicii de cazare si intretinere pentru cel mai bun prieten al tau din lumea animala. Inainte de a il lasa la una dintre aceste pensiuni, animalutul tau trebuie deparazitat, iar personalul de acolo ar trebui sa fie informat asupra diferielor tabieturi sau preferinte ale acestuia. Aceste pensiuni incep sa aiba o raspandire din ce in ce mai larga la nivelul tarii, deci nu ar trebui sa constituie o problema gasirea uneia in orasul tau, informatiile fiind la un click distanta. Este recomandat sa luati un numar de telefon de la pensiunea respectiva si sa lasati un numar de telefon la care sa puteti fi contactati usor.

La nivel international exista mai multa deschidere in ceea ce priveste unitatile de cazare care accepta animalele de companie. Daca intentionati sa calatoriti inafara tarii cu animale, trebuie sa va informati asupra reglementarilor care trebuie aplicate in acest caz.

In cazul Marii Britanii, spre exemplu, pentru a calatorii cu un animal de companie, trebuie inainte sa faci niste vizite la medicul veterinar. Animalutul trebuie sa fie vaccinat, testat, sa aiba un microcip prin care sa poata fi identificat, sa i se faca tratament pentru diversi microbi si alte organisme care pot sa il afecteze, sa obtineti un buletin de analize care se elibereaza in urma unei analize de sange de catre medicul veterinar, sa obtineti un pasaport EU pentru animalul dumneavoastra. Pot exista reguli diferite pentru diferite tari din Europe si din lume, iar pentru a preintampina eventuale surprize neplacute este foarte indicat sa cautati informatiile necesare pe internet inainte de a pleca, astfel incat sa va ocupati din timp de aceste probleme daca doriti sa calatoriti cu animalul dumneavoastra de companie.

Newsletter

Bună Dimineața, săptămânal pe email

*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *