Search
Generic filters
Exact matches only

Ger și zăpadă, în această săptămână

Iarna și-a intrat în drepturi în țara noastră pe parcursul săptămânii trecute, iar în această săptămână continuă să facă demonstrații de forță.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) informează că perioada imediat următoare va fi una geroasă, cu temperaturi extrem de scăzute.

Valori între -3 și -20 grade Celsius

Temperatura va scădea în această săptămână la valori de până la -20 grade Celsius, cele mai scăzute temperaturi fiind înregistrate în zonele montane. Temperaturile vor fi intensificate și de rafale de vânt care vor ajunge la viteze de până la 40, izolat 60 kilometri pe oră. Cerul va fi variabil în majoritatea României, cu căderi de ninsoare în zona centrală și vestică a țării, în timp ce vremea din București va fi relativ însorită, dar cu temperaturi scăzute. Valorile temperaturilor vor începe să crească, ușor, spre finalul săptămânii, urmând ca din 26 ianuarie să se înregistreze valori termice normale pentru această perioadă a anului.

Traficul rutier poate fi îngreunat

Ca urmare a temperaturilor scăzute, traficul rutier poate fi îngreunat în această săptămână, însă precipitațiile sub formă de ninsoare vor înceta să mai cadă atât de abundent, făcând posibilă deszăpezirea blocajelor apărute în urma viscolului din ultimele zile. Totodată, datorită temperaturilor scăzute, cetățenii sunt sfătuiți să nu se expună la frig pe perioade prelungite de timp, în special pe parcursul dimineții și a serii, când temperaturile înregistrate pot fi extrem de scăzute.

Vremea în februarie și martie

ANM a anunţat prognoza meteo și pentru următoarele două luni. Astfel, luna februarie se anunță a fi încadrată în parametrii normali pentru acea perioadă, în ceea ce privește temperatura. Însă, luna februarie va aduce precipitații abundente, în anumite zone ale țării. În martie, condițiile meteo vor aduce o ușoară încălzire a vremii și temperaturi ceva mai ridicate decât valorile termice medii pentru această perioadă.

Sursă foto: Guasor/Dreamstime.com

Newsletter

Bună Dimineața, săptămânal pe email

*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *