Search
Generic filters
Exact matches only

Descoperă Ibiza, Spania

Este imposibil să nu fi auzit de Ibiza. Acest oraș, capitală a insulei cu același nume, situată în arhipelagul Insulelor Baleare, este faimos pentru nopțile incendiare întreținute de cei mai buni DJ din întreaga lume, pentru frumusețile naturii, a plajelor cu nisipuri aurii și a mării albastre, transparente. Destinație de vis pentru orice petrecăreț care se respectă, dar și pentru familii, cupluri în luna de miere sau tineri rebeli, Ibiza este un adevărat fenomen, un loc pe care trebuie să îl vizitezi măcar o dată în viață.
[tabgroup]
[tab title=”Obiective turistice”]

Să nu crezi că doar pentru că este un oraș cu o viață de noapte efervescentă și este împânzit de baruri și cluburi, înseamnă că nu vei găsi și fărâme de istorie și monumente. Vei da peste Zidurile Renascentiste, printre care și Porta del Mar. Există și un centru vechi, Dalt Vila, unde au fost construite clădiri vechi, decorate în stil renascentist. Printre ele se află și Catedrala Santa Maria, un simbol al orașului, construit în stil baroc cu influențe gotice.

De asemenea, Statuia Sagrado Corazon de Jesus, a fost construită în anii 30 după războiul civil din Spania. Iar Muzeul Arheologic din Ibiza păstrează obiecte de valoare din epocile trecute. Copiii se vor bucura când vor vizita Monumento a los Corsarios, construit în memoria piraților; iar cei mai mari vor fi fascinați de galeriile subterane Cova de Can Marca și de peșterile Ses Fontanelles, unde sunt afișate picturi rupestre.
[/tab]
[tab title=”Timp liber”]

Nu poți să călătorești în Ibiza fără să guști din viața de noapte a orașului, poate cel mai mare centru al muzicii electronice din Europa. Cei mai faimoși DJ din lume, Tiesto, ATB, David Guetta, Armin van Buuren, Paul van Dyk, toți mixează în cluburi precum Amnesia, Eden, Es Paradis, Pacha sau Space. Vei rămâne uimit și impresionat de atmosfera din aceste cluburi, caracterizată de spectacole audio-vizuale, lumini, animatori, energie, muzică hipnotică, aburi de alcool. Desigur, dacă ți se pare prea mult, poți doar să te relaxezi la o cafea sau la un ice-tea în Cafe del Mar sau la Teatro Pereira.

În Ibiza poți să mănânci bine la Es Bigotes (fructe de mare, orez, legume condimentate), la S’Ametller (pentru un cheescake cu aromă de mentă), La Paloma (mâncare mediteraneană și bucătărie italiană), sau la Bar Anita. Cel mai bun mic dejun îl poți lua la Croissant Show, locul perfect pentru a-ți reveni după o noapte de clubbing.

Dacă nu știai, află că Preerile Posidonia din Ibiza reprezintă cel mai important bioclimat din Marea Mediterană și gazda a numeroase vietăți marine. Poți face o plimbare cu barca pentru a admira vegetația acestui bioclimat, protejat de UNESCO. Iar în Ibiza se cultivă fructe și legume specific mediteraneene, cum ar fi portocali, smochini, măslini și lămâi.

Cine merge în Ibiza profită și de vremea frumoasă, de plajele aurii, care te atrag ca un magnet. Playa d’en Bossa este locul unde poți găsi parcul acvatic Aguamar, Santa Eularia este locul preferat al famiilor, iar Cala d’Hort te va face să dai un alt înțeles expresiei ”peisaj spectaculos”. Dar în afară de a face plajă sau de a înota în apa mării, turiștii pot practica o mulțime de sporturi aici, cum ar fi ciclismul montan, windsurfing, scufundări, karting, tenis sau golf. Sau, de ce nu, să se relaxeze la unul dintre spa-urile și centrele de welness din zonă, adevărate oaze de frumusețe.

Poți face și cumpărături, pentru a pleca acasă cu amintiri din ”Insula Albă”, în magazinele care comercializează produse de artizanat, haine vintage, bijuterii, sau piese unice de designer. Mergi în Cala Llenya, Mercat de Nadal, Puerto de Ibiza, Elisa de Ibiza sau Punta Arabi.
[/tab]
[tab title=”Cazare”]
Știi deja că nu vei petrece prea mult timp în camera de hotel, pentru că vei adormi pe plajă privind răsăritul. Dar totuși vrei să beneficiezi de condiții decente acolo unde te vei caza. Noi îți recomandăm Hotel El Puerto** (de la 56 de euro/ noapte o cameră single), Hotel Maritimo** (de la 33 de euro/ noapte), Apartamentos Lido*** (de la 45 de euro pe noapte pentru un apartament cu un dormitor), Apartamentos El Puerto** (de la 75 de euro/ noapte) sau Hostal Parque (în jur de 65 de euro/ noapte pentru o cameră dublă).
[/tab]
[tab title=”Transport”]
În Ibiza poți ajunge cu avionul din aproape orice capitală europeană, inclusiv București, iar biletul te va costa minimum 177 de euro cu British Airways (pentru 20 și ceva de ore). Cu cât îți cumperi biletul mai repede, cu atât va fi mai ieftin.

Cu autocarul poți porni din București spre Barcelona (cu 90 de euro un bilet dus), iar din Barcelona poți lua un feribot. Cu trenul va trebui, de asemenea, să pornești spre Barcelona, dar va trebui să schimbi câteva curse, trecând prin Budapesta și Paris. Cu mașina până în Barcelona faci 2734 km, iar de acolo poți lua feribotul spre Ibiza.
Prin oraș este foarte simplu și plăcut să te plimbi pe jos, pentru că nu este chiar atât de mare. Când totuși obosești sau vrei să cunoști împrejurimile, ia un autobuz, închiriază o mașină sau ia un taxi (te va costa în jur de 20 de euro o călătorie până în afara orașului).

[/tab]
[/tabgroup]

Ibiza este unul dintre locurile magice din Europa, un conglomerat de fericire și entuziasm, este locul unde îți poți petrece cele mai frumoase momente din viață, acompaniat de valurile mării, de muzica techno și poate chiar de persoana iubită. O vacanță în Ibiza te va desprinde de toate normele și constrângerile de la birou, te va elibera de tensiune și te va învăța să trăiești așa cum ar trebui, să te redescoperi și să îți dai seama ce contează mai mult pentru tine. Ar fi greu să rămâi indiferent în fața miilor de oameni care se bat cu spumă în Amnesia, fac baie în Marea Mediterană și trăiesc ca și cum nu ar exista ziua de mâine!

Voi ce credeți, îmi dați dreptate? Merită Ibiza aceste cuvinte de laudă? Ați petrecut un sejur în frumosul oraș din Insulele Baleare? Așteptăm răspunsul vostru în secțiunea de comentarii!

Newsletter

Bună Dimineața, săptămânal pe email

*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *