Search
Generic filters
Exact matches only

Descoperă oraşul Sevilia, Spania

Capitala regiunii istorice Andalucia, centrul turistic și cultural al sudului Spaniei, cel de-al patrulea oraș ca mărime din țară și unul dintre porturile fluviale cele mai active din Peninsula Iberică, Sevilia este o destinație perfectă pentru cei care vor să descopere farmecul dansului flamenco, să admire toreadorii în acțiune, să deguste faimoasele tapas sau pur și simplu să se piardă prin piețele și cartierele frumosului oraș.

Doar în Sevilla poți să te plimbi prin Plaza de Espana cu o trăsură trasă de cai, să bei un pahar de vin dulce, cu aromă de portocale, sau să îți pierzi noaptea uimit de pasiunea și energia pe care o au dansatoarele de flamenco.

Știați că?

  • Festivalul Feria de Abril este unul dintre cele mai mari și mai importante festivaluri din Spania și aduce împreună cele mai frumoase tradiții ale localnicilor.
  • Sevilia are un climat subtropical, iar vara temperatura în timpul zilei ajunge la aproximativ 35 de grade Celsius.
  • În Plaza de Espana s-au filmat scene din Star Wars Episodul II.

[tabgroup]

[tab title=”Obiective turistice”]

Prin Piața Virgen de los Reyes ajungi la Catedrala din Sevilla, cel mai impunător monument al orașului, construit pe situl unei foste moschei din secolul 12. Este una dintre cele mai mari biserici din lume, iar aici sălășuiesc rămășițele lui Cristofer Columb. Chiar lângă catedrală găsești turnul La Giralda, simbolul Seviliei.

Altă piață frumoasă din Sevilia este Plaza de Espana, care este amenajată sub forma unui pătrat, încadrat de băncile pictate și de clădiri, sub comanda arhitectului Anibal Gonzales.

Nu poți rata cetatea Alcazar, locul unde s-au căsătorit regele Carlos al V-lea cu regina Izabel de Portugalia, unde vei putea admira mobilierul și tapițeriile rafinate, specifice unui cuplu regal; nici Biserica Macarena, care adăpostește sculptura Fecioarei Maria (Virgen de la Esperanza), considerată protectoarea toreadorilor. Nu uita nici de Torre del Oro, Plaza de Toros de la Real Maestranza, amfiteatrul Italica, Palatul Lebrija (care datează din secolul 16), biserica Salvador sau Murallas del Casco Antiguo (zidurile vechi ale orașului, în imediata apropiere a bisericii Macarena).

Ce muzee trebuie să vizitezi? Muzeul Artelor Frumoase, Muzeul Arheologic, Muzeul de Arte și Tradiție, dar și Centrul de Artă Contemporană Andaluz merită vizitate. Dar cea mai interesantă atracție rămâne totuși Muzeul de Dans Flamenco, singurul din lume, unde poți simți cu adevărat spiritul Andaluziei.

[/tab]

[tab title=”Timp liber”]

În barul Tapacopa vei găsi atât localnici, cât și turiști, fiind un local popular din Sevilia. Aici poți bea un cocktail însoțit de nelipsitele tapas; în Levies trebuie să testezi sangria; La Otra Orilla trebuie să admiri apusul de pe terasă; iar la P Flaherty Irish Pub să urmărești meciurile de fotbal ale echipei FC Sevilla – unde mai pui că este situat chiar lângă Catedrală.

Nopțile nu sunt pentru somn, cel puțin nu în Sevilla. Casa de la Memoria de al-Andalus te așteaptă cu show-uri de muzică flamenco, El Perro Andaluz cu muzică live și un decor inedit, Bestiario cu muzica anilor 80, Aduana cu toată crema fashion-ului spaniol, iar Apandau te îmbie cu ritmuri salsa.

Ce să mănânci în Sevilla? Nu pleca până nu încerci faimoasele tapas (care se vând aproape peste tot, deci le vei găsi foarte ușor), sub formă de tortilla, pulpo gallego, cartofi picanți sau multe alte variante. Restaurante cu mâncare delicioasă și prețuri decente ar fi la Manzanilla, Taberna Coloniales, Rodilla, Vineria San Telmo sau La Ilustre Victima. De asemenea, încearcă preparatele cu fructe de mare, jambonul iberic, gazpacho sau torrijas (felii de pâine prăită cu miere).

Sevilia are și o mulțime de locuri unde te poți relaxa, la umbră, atunci când iei o pauză de la vizionat monumente și muzee. Parcul Maria Luisa, Grădinile Alcazar, Parcul Alamillio y San Jeronimo sau Grădina Americană, toate sunt locuri superbe cu vegetație, sculpturi din bronz și liniște, perfecte pentru o după-masă în care să te recreezi alături de colegul/a de călătorie.

Dacă vrei să urmărești un spectacol cultural, încearcă teatrul experimental Alameda sau teatro Central, iar dacă te pasionează filmele europene, Avenida 5 Cines este alegerea perfectă, deși nici Cine Nervion Plaza nu cred că te va dezamăgi. Concertele de operă se țin la Museo de la real Maestranza.

Cumpărături în Sevilla poți face la Ceramica Santa Ana (magazin de obiecte din ceramică), Mercado de la Encarnacion (fructe și legume proaspete), Maria Rosa (accesorii extravagante, fuste lungi și umflate, ținute specifice dansatoarelor de flamenco), Nervion Plaza (mall) sau Vertice International Bookshop (cărți și manuale).

[/tab]

[tab title=”Cazare”]

În Sevilla găsești numeroase hoteluri care oferă condiții foarte bune, camere mari și spațioase, internet wireless, aer condiționat, parcare și alte facilități, dar la prețuri decente. Câteva hoteluri situate în centrul vechi, foarte aproape de toate atracțiile turistice, dar care nu au prețuri exagerate, ar fi: Las Casas de los Mercadores*** (de la 62 de euro/ noapte), Hotel Derby*** (de la 58 de euro/ noapte), Hotel America Sevilla*** (de la 57 de euro/ noapte) sau Apartamentos Tempa Museo** (de la 70 de euro/ noapte, include o piscină încălzită și cadă cu hidromasaj).

Puțin mai departe de centru găsești Apartahotel Resitur*** (de la 36 de euro/ noapte) și Apartamentos Murillo*** (88 de euro/ noapte).

[/tab]

[tab title=”Transport”]

Cu avionul de la Cluj-Napoca până în Sevilla vei face minimum 27 de ore, cu 2 escale (cu compania Tarom, la 395 euro prețul unui bilet dus), iar din București vei face aproximativ 29 de ore cu 2 escale (de la 326 de euro cu Tarom și 455 de euro cu TAP).

Cu autocarul vei face mai mult de două zile, dar vei plăti doar 90 de euro pe traseu, iar cu mașina personală vei parcurge 3725 de km într-o zi și 14 ore. Asta dacă pornești din București, desigur. Cu trenul, din nou, nu este rentabil, deoarece va trebui să schimbi câteva.

Prin oraș te vei deplasa fie pe jos, fie cu mijloacele de transport în comun (autobuze, trolee, tramvai; un bilet de călătorie costă doar 60 de cenți), cu metroul (un bilet de 1,3 euro pentru op singură zonă și 4,5 euro pentru tot orașul) sau cu un autovehicul închiriat (mașină, bicicletă, scuter). Ca și în alte orașe europene care se respectă, există posibilitatea de a cumpăra un Sevilla Card, care permite accesul nelimitat cu transportul în comun, reduceri și gratuități la monumentele și muzeele orașului și nu numai. Pe o zi te costă 50 de euro (53 cu tot cu transport), pe 2 zile e 60 de euro (66 de euro cu tot cu transport) și pe 3 zile face 65, respectiv 72 de euro.

[/tab]

[/tabgroup]

Sevilia este un oraș minunat, care merită explorat, cu toate străduțele sale, bisericile și muzeele sale, barurile unde se mănâncă tapas și se bea sangria, spaniolii prietenoși, plini de viață și care au dansul și pasiunea în sânge, moștenirea culturală puternică, bogățiile naturii și religia fotbalului. Pentru oricare dintre aceste motive sau chiar pentru toate, în același timp, Sevilla trebuie să se afle pe lista destinațiilor pe care vrei să le bifezi în această viață. Experiențele trăite în frumosul oraș din sudul Spaniei vor deveni amintiri de neuitat!

Voi ce credeți, așa este? Ce amintiri vă leagă de Sevilia? Ne puteți împărtăși recenziile și părerile voastre în căsuța de comentarii!

Newsletter

Bună Dimineața, săptămânal pe email

*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *