Search
Generic filters
Exact matches only

Importanta asigurarii medicale de calatorie

Asigurarea medicală de călătorie a devenit o necesitate la nivel global și e o idee bună să nu te zgârcești la o sumă modică, deoarece riscul este mult prea mare. Numeroși turiști au învățat pe propria piele cât de mult poate ustura lipsa unei asigurări medicale și/sau una care nu acoperă toate riscurile.

Agențiile de turism includ acum asigurarea de călătorie în prețul pachetului turistic pe care ți-l oferă, dar e bine să te interesezi mereu nu numai de preț, ci și de cum te poate ajuta ea.  Nu călători la pe riscul tău, deoarece pagubele financiar pot fi extrem de mari dacă te îmbolnăvești într-o altă țară.

De cele mai multe ori, costul oricărei intervenții medicale în majoritatea țărilor din lume depășește cu mult posibilitățile financiare ale persoanei care călătorește, chiar dacă vorbim despre lucruri banale precum o infecție sau o extracție de măsea.

O intervenție dentară, spre exemplu este una dintre cele mai costisitoare proceduri medicale care, dacă nu este acoperită de asigurare, va crea o gaură considerabilă în bugetul tău de călătorie. Și aici vorbim despre lucruri simple, nu despre intervenții complicate, precum un implant dentar sau alte lucrări care costă mult mai puțin în România.

În afară de afecțiunile dentare, exemplificate mai sus, asigurările de călătorie acoperă multe alte cheltuieli, precum: tratamentul ambulatoriu, transportul de urgență la unitățile medicale, costul medicamentelor, intervenții medicale de urgență, cheltuieli telefonice necesare pentru anunțarea evenimentului, cheltuielile repatrierii sanitare, de repatriere în caz de deces sau de înmormântare la locul decesului.

Asigurarea medicală de călătorie nu acoperă însă afecțiunile de sănătate deja existente, evenimente care au legătură cu acte de război, terorism etc, boli sau accidente care apar în urma consumului de alcool sau droguri, boli venerice, achiziționarea de echipamente medicale sau repararea acestora, vaccinuri, nașterea în străinătate etc.

Este recomandat să te interesezi bine cu privire la aceste informații din asigurarea ta medicală, dar cel mai bine este ca aceasta să nu lipsească din planurile călătoriei tale.

Newsletter

Bună Dimineața, săptămânal pe email

*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *