Search
Generic filters
Exact matches only

Inchiriera unui apartament de lux – o afacere ce capata teren si in Romania

În timp ce în alte țări închirierea apartamentelor de lux este deja o obișnuință, în România această piață este de-abia în dezvoltare.

Turiștii străini sunt obișnuiți cu acest tip de practică, iar când vin la noi în țară pe majoritatea îi interesează în primul rând închirierea unui apartament de lux în regim hotelier. Fiind obișnuiți cu site-urile specializate, unde pot compara oferte în funcție de preț, de poziționarea apartamentului, de dotările de care dispun acestea, turiștilor străini le este foarte ușor să se decidă asupra locuinței unde vor locui în cele câteva zile de concediu sau unde vor sta în interes de serviciu.

Treptat, și la noi în țară încep să apară firme specializate care pot să-și consilieze și să-și îndrepte clienții către o astfel de ofertă. Pentru proprietarii de astfel de apartamente afacerea este una profitabilă și cu un grad de ocupare mai mic de 100% tot ies în câștig față de situația în care ar închiria apartamentele lunar.

Spre exemplu, un apartament în regim hotelier în Cluj costă, în medie, pe noapte, undeva la 40 – 50 de euro. Același apartament, închiriat lunar, ar face undeva la 550 – 600 de euro pe lună. În primul caz, proprietarul poate ajunge la 1200 – 1500 de euro pe lună față de suma mult mai mică în cazul în care ar închiria în regim clasic.
Prin urmare, închirierea apartamentelor în regim hotelier la Cluj, dar și în alte orașe mari, este mult mai profitabilă.

La acest tip de locuință apelează în general angajații multinaționalelor, oamenii de afaceri și turiștii străini.

Red Hotel Cluj, firmă de gen din Cluj-Napoca, înființată în 2008, a înțeles acest lucru, transformând cazarea în apartamentele din Cluj într-o adevărată artă de a-l face pe client să se simtă ca acasă, înlăturând senzația tipică de hotel, prin crearea unei ambianțe plăcute și luxoase.

În imediata apropiere a Iulius Mall, se găsește complexul Viva City, unde firma închiriază apartamente cu două camere, apartamente ce au standarde diferite, în funcție de cerințele clienților. Astfel, apartamentele de tip Standard, denumite Standard Viva Suite L3 și Standard Viva Suite K3 au o suprafață de 46 metri pătrați, se află la etajul trei al clădirii și dispun de un dormitor și un living, de baie, bucătărie și spațiu de dinning. În living, există canapea extensibilă, astfel capacitatea apartamentelor este de patru persoane. Fiind dotate cu aparatură modernă și tehnologie de ultimă oră, aici există internet wireless de mare viteza, TV prin Cablu incluzând canalele HBO și adult fără plata altor taxe, șederea aici poate transforma un sejur într-o adevărată relaxare. Curățenia este făcută zilnic, așternuturile, obligatoriu albe, sunt duse la curățat la o curățătorie profesionistă, căldura reglabilă și aerul condiționat, televizorul LCD sunt plusuri care pot mulțumi până și pe cel mai pretențios client. La toate aceste dotări, se adaugă sala de fitness, sala de petreceri, sala de squash, terenul de basket indoor, masa de ping-pong, masa de billiard, cu care este dotată clădirea, plus parcarea subterană și spațiul de joacă pentru copii. În plus, locația este supravegheată 24 de ore din 24 de o firmă de securitate.

Diferențierea între apartamentele Standard și apartamentele Superior Viva Suite M7, Superior Viva Suite L10, Superior Viva Suite A9 o face poziționarea acestora la etaje superioare, respectiv 7, 9 și 10, priveliștea fiind una de excepție, în special noaptea, dar și design-ul mobilierului și calitatea acestuia.

apartament-viva-suite (1)

Apartamentele de tip Deluxe, Viva Suite M11, Viva Suite M10, Viva Suite L11, Viva Suite K11 și Viva Suite 14 sunt cele mai luxoase apartamente și au cele mai multe atuu-uri.

În plus, firma oferă și un apartament de trei camere la mijlocul distanței dintre centru și Iulius Mall, unul de patru camere, poziționat ultracentral și unul cu o singură cameră, situat în zonă centrală.

Comparativ cu închirierea unei camere la hotel în Cluj, alegerea variantei de a apela la un apartament de lux pare cea mai potrivită. Capacitatea hotelieră este una redusă în sezonurile de vârf, deci promovarea unui asemenea tip de business, în care s-a investit mult în prealabil, promite să fie o alternativă de succes.

Newsletter

Bună Dimineața, săptămânal pe email

*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *