Search
Generic filters
Exact matches only

Modalitati de asigurare a calatoriei

Un astfel de produs acopera cheltuielile serviciilor de urgenta si spitalizare. Exista tari in care acest tip de asigurare este obligatoriu, in timp ce in alte tari este Swarovski Bangles optional – a se verifica cerintele tarii de destinatie.

O forma publica a unei astfel de asigurari, este reprezentata de cardul european de asigurare de sanatate. Acest card se elibereaza gratuit de catre Casa de Asigurari de Sanatate pentru cei care indeplinesc calitatea de asigurat timp de 5 luni, inainte de a cerere eliberarea cardului si ofera o forma minimala de protectie, respectiv protectia de urgenta.

Cardul european de sanatate ofera asiguratilor dreptul de a primi in cadrul unitatilor publice, serviciile medicale necesare sederii temporare – de maxim 6 luni intr-o tara membra a Spatiului Economic European (tarile UE, Luxemburg,Norvegia, Liechtenstein si Elvetia)

Pentru a intra in posesia cardului european de asigurare de sanatate aveti nevoie sa depuneti la CAS urmatoarele documente: copie dupa cartea de identitate, o adeverinta care sa ateste ca sunteti asigurat al CAS si o cerere-tip pe care o gasiti pe site-ul Casei de Asigurari de Sanatate. Termenul Swarovski Brooches de obtinere este de maxim 7 zile lucratoare, iar valabilitatea cardului este de 6 luni.

Asigurarea medicala de calatorie reprezinta o forma extinsa a cardului european de asigurare de sanatate, valabila si in afara UE. Mai mult, unele tari din afara Uniunii Europene solicita obligatoriu o astfel de asigurare – a se verifica legislatia tarii de destinatie.

O asigurare medicala de calatorie acopera atat transportul cu ambulanta, spitalizarea, tratamente stomatologice de urgenta si interventiile chirurgicale de urgenta, cat si cheltuieli de repatriere sanitara sau de inmormantare la locul decesului.

Multe companii de asigurare ofera asigurarea medicala de calatorie impreuna cu alte beneficii sub o denumire generala de asigurare de calatorie. Aceasta poate include pe langa riscurile medicale asigurate:

– pierderea sau deteriorarea bagajelor
– costurile suplimentare survenite ca urmare a intarzierii mijlocului de transport
– raspunderea civila privata in strainatate
– pierderea sau inlocuirea documentelor
– asigurare pentru riscul de anulare a calatoriei
– bilete de calatorie anulate din cauza falimentului companiei aeriene, despagubiri pentru biletele de avion returnate, rambursarea de cheltuieli datorate respingerii la iesirea din tara a asiguratului, refuzul companiei aeriene de a imbarca turistul in cursa de destinatie.

In functie de tipul asigurarii de calatorie, acesta poate:

–  sa acopere asistenta directa in tara in care s-a intamplat evenimentul, iar institutiile abilitate, spital si respectiv firma de asistenta, sa se despagubeasca reciproc, fara interventia asiguratului, adica pe perioada sejurului asiguratul nu va fi obligat sa plateasca cheltuielile de sanatate.

– cheltuielile sa fie acoperite de asigurat in tara de destinatie, iar la intoarcere in Romania, acesta sa fie despagubit de catre compania de Asigurari.

Oricare ar fi varianta aleasa, de retinut!

– nu se acopera boli prexistente, adica boli cu care deja ati fost diagnosticati
– alegeti pachetul in cunostiinta de cauza, citind cu atentie conditiile contractuale!

Daca acest articol vi se pare util, va rugam sa ne dati un like sau share sau sa lasati parerea voastra despre „Asigurarile de calatorie”.

Foto via ShutterStock.com

Newsletter

Bună Dimineața, săptămânal pe email

*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

One Response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *