Search
Generic filters
Exact matches only

Petele mochetelor și ale covoarelor

Covoarele și mochetele sunt predispuse la a se murdări, indiferent că le tratăm cu cea mai mare grijă sau nu. Astfel, e important să știi cum să cureți anumite pete dacă acestea se întâmplă, pentru a putea menține suprafața în cel mai bun mod.

Lichide care pătează

Dacă ai scăpat pe covor sau chiar pe mocheta din mașină un suc de fructe, vin roșu, sânge sau orice alt lichid care pătează, este important ca imediat să iei șervețele sau o cârpă curată și să încerci să absorbi cât mai mult din lichid, ca acesta să nu intre adânc în țesătură. Următorul pas este să iei un detergent pentru covoare și să speli zona, ușor, încercând să nu distrugi țesătura. Te poți folosi de o cârpă sau o perie moale pentru acest proces. După ce pata a dispărut, folosește o altă cârpă și apă curată pentru a îndepărta, pe cât posibil, spuma din țesătură. Tapotează apoi cu o cârpă uscată sau șervețele, pentru ca din nou, să absorbi cât de multă apă poți din țesătură. Dacă pata e mai dificilă, îți recomand să te îndrepți spre o spălătorie covoare Cluj sau o spălătorie auto Cluj, ca să poată fi curățată cu produse mai puternice, care nu sunt accesibile publicului larg.

Grăsimi

Petele de grăsimi sunt ceva mai greu de curățat, însă nu imposibile. Dacă ai scăpat ulei sau o mâncare grasă pe covor, pune peste pată un strat opac de bicarbonat de sodiu și lasă-l să acționeze timp de cam 15 minute. Când timpul a expirat, poți aspira bicarbonatul și vei rămâne cu o pată mai puțin vizibilă, pe care o poți îndepărta cu detergent pentru covoare sau detergent de vase și apă.

Firele de păr

Dacă nu ai probleme cu pete pe covorul tău, cu siguranță nu poți spune același lucru și despre firele de păr căzute, în special dacă ai animale de companie sau păr lung. Aspiratorul nu reușește să îndepărteze întotdeauna firele de păr din covor, așa că am câteva sfaturi pentru a te ajuta. Umezește o cârpă sau palmele tale și trece peste covor cu ele. Umezeala va aduna părul mai ușor. O altă metodă e să iei două mănuși de cauciuc și să le electrizezi, frecându-le una de cealaltă. Apoi treci cu mănușile peste covor și prin electrizare, firele de păr se vor aduna. Dacă nici asta nu funcționează, pune balsam de rufe într-o sticlă cu atomizator (spray) și pulverizează-l peste covor. Lasă-l câteva minute și apoi aspiră covorul și vei vedea cum se adună firele de păr în aspirator.

Aceste sfaturi funcționează cel mai bine pe pete proaspete, ține minte asta. Dacă pata pe care vrei să o îndepărtezi e veche sau dificilă, apelează la specialiști pentru a o curăța.

foto

Newsletter

Bună Dimineața, săptămânal pe email

*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *