Search
Generic filters
Exact matches only

Sfaturi de călătorie de la cel care a vizitat 193 țări până la vârsta de 38 ani

Norvegianul Gunnar Garfos a ajuns la vârsta de 38 ani și a reusit să viziteze 193 țări, plus Kosovo, Taiwan, Vatican, Palestina și Sahara de Vest.  Deci, dacă există cineva de la care ți-ai dori sfaturi de călătorie în care te poți încrede, cu siguranta el este acela.

Mai jos sunt extrase 10 sfaturi de vacanță date de norvegian, devenit deja celebru pentru realizarea sa. Sfaturile sunt oferite de acesta din perspectiva experientei pe care a dobandit-o vizitand atatea tari:

1. Află variantele de transport
O dată ajuns în aeroportul unui oraș străin, ar fi bine să știi deja cele mai convenabile mijloace de a ajunge la destinația finală, fie ele taxi, bus sau orice altceva. În acest fel, poți să eviți diferitele situații neplăcute în care poți ajunge să plătești mai mult decât trebuie pentru a ajunge acolo unde dorești.

2. Fii la curent cu ratele de schimb
Pentru că în unele țări va trebui să schimbi moneda pe care o ai tu în buzunar, este recomandat să știi de la bun început care este cursul de schimb și la ce cheltuieli te poți aștepta.

3. Ia și bani cash în portofel
Deși cardurile au devenit uzuale în majoritatea țărilor lumii, există și locuri unde nu poți să te folosești de ele, prin urmare trebuie să ai întotdeauna și bani în numerar la tine, pentru a evita situațiile neplăcute.

4. Încearcă mâncarea locală
Una dintre cele mai frumoase experiențe pe care le ai într-o călătorie este legată de mâncărurile tradiționale. Nu poți să călătorești în America de Sud sau Argentina, spre exemplu, fără să încerci bucatele locale. Pentru mine personal, ar fi o pierdere importantă.

5. Downloadează-ți hărțile înainte să pleci
Pentru că lipsa de orientare este cea mai comună problemă întâlnită de turiști, hărțile regiunii în care tocmai ai ajuns se pot dovedi extrem de folositoare. Iar cu tehnologia modernă de care dispunem în prezent, nu e nimic mai ușor decât să îți descarci toate hărțile în telefon, pentru a putea beneficia de ajutorul lor și în cazul în care nu ai parte de wi-fi.

6. Împarte banii în mai multe locuri
Una dintre cele mai mari nenorociri care ți se pot întâmpla ar fi să te trezești undeva în Asia fără bani. Sau oriunde altundeva. În caz de înșelătorii, furt sau pierdere, este bine să nu rămâi fără toți banii deodată. De aceea, ideal este să îți împarți resursele financiare în mai multe locuri, unde nu se poate ajunge foarte ușor.

7. Nu ține la vedere bani sau alte lucruri valoroase
Nu toată lumea este corectă și cinstită, asta știm deja. Majoritatea celor care călătoresc au avut de a face cel puțin o dată cu astfel de persoane, care caută prin furt sau înșelătorie să te deposedeze de lucrurile de valoare pe care le ai la tine. De aceea, pentru a nu le atrage atenția, ar fi bine ca astfel de lucruri să nu fie la vedere.

8. Printează-ți bilete, programe sau date de contact
Pentru că regulile unelor țări ale lumii cer să arăți și documente în format fizic ale actelor de călătorie, întotdeauna este bine să le ai pe acestea printate. În acest fel, eviți și expunerea la vedere a unor aparate electronice de valoare, precum telefoane, laptopuri sau tablete,

9. Nu uita să iei un adaptor pentru priză
Nu toate țările lumii folosesc același tip de priză, se știe deja. Printre acestea se numără SUA, Marea Britanie, Elveția sau China. Pentru a putea așadar folosi aparatura eletronică pe parcursul șederii în una dintre aceste țări, este bine să ai un adaptor de priză care să îți permită lucrul acesta.

10. Folosește ghiduri pentru a afla unde să NU mergi
Exact, ați auzit bine. Dacă ghidurile îți arată care sunt cele mai vizitate locuri din orașul sau țara respectivă, la fel le arată altor sute sau mii de turiști. Prin urmare, aceasta înseamnă aglomerație, prețuri ridicate, poate chiar și servicii mai proaste. În fiecare oraș există locuri frumoase care nu sunt trecute în broșurile turistice. Trebuie doar să le cauți.

Acestea sunt doar zece sfaturi din poate sutele care circulă pe internet. Probabil că uneori, chiar dacă le respecți pe toate, există șansa ca ceva tot să nu meargă conform planului. Dar tocmai acesta este farmecul unei călătorii: necunoscutul care te așteaptă să îl descoperi dincolo de zona de confort.

Articol preluat de pe site-ul:  BunaDimineata.ro

Newsletter

Bună Dimineața, săptămânal pe email

*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *