Search
Generic filters
Exact matches only

Statiunile si apele termale din Romania

In Romania putem gasi o varietate de ape termale, in special in partea de vest a tarii. Aceste statiuni sunt vizitate in fiecare an de mii de turisti atat pentru tratarea unor afectiuni, cat si pentru ca sunt un prilej de a petrece timpul liber intr-un mod placut.

Aceste ape provin din mediul subteran, au o temperatura ridicata (intre 35 si 60 grade C) si un mare grad de mineralizare.

Datorita acestor ape s-a dezvoltat balneologia, stiinta care se ocupa de tratarea unor afectiuni ale organismului uman cu ajutorul apelor termale.

Printre statiunile cu ape termale din Romania se numara: Statiunea Covasna, Slanic Moldova, Baile Tusnad, Baile Gorova, Baile Calacea, Baile 1 Mai, Baile Homorod, Borsec, insa foarte cunoscute sunt Baile Felix si Baile Herculane.

Baile Felix este cea mai mare statiune balneara din Romania. Aceasta este un prilej de recuperare medicala, dar si de vacanta si relaxare. Aici se trateaza afectiunile reumatismale, afectiunile post traume, afectiunile neurologice si afectiunile ginecologice. Ele se pot trata prin mai multe mijloace cum ar fi: kinetoterapie, bai cu ape termale, electroterapie, hidroterapie, aerosoli, gimnastica, bai de lumina, sauna, cosmetica.

Baile Herculane sunt cunoscute inca din perioada ocupatiei romane si este considerata cea mai veche statiune balneara a Romaniei.In zilele noastre dispune de peste 4.000 de locuri de cazare si trateaza boli sau afectiuni precum: reumatismul, afectiuni ale sistemului nervos, afectiuni ale aparatului respirator, afectiuni ginecologice, oftalmologice, diabet, boli digestive, intoxicatii cu metale grele.

Newsletter

Bună Dimineața, săptămânal pe email

*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *