Search
Generic filters
Exact matches only

Vulcanii noroiosi ai Romaniei

Vulcanii noroiosi sunt niste formatiuni create de gazele naturale care provin de la peste 3.000 de metri adancime, ce trec printr-ul sol argilos, in combinatie cu apa din panza freatica. Aceste gaze imping spre suprafata apa amestecata cu argila. Namolul care s-a format iese la suprafata, iar in unele locuri se usuca in contact cu aerul, formand niste structuri conice asemanatoare cu cele ale vulcanilor. In namolul care iese la suprafata este rece, deoarece vine din straturile de argila.

Vulcanii noroiosi din Buzau se alfa pe locul 31 in topul destinatiilor favorite autohtone. Acestia se gasesc in comuna Berca si au fost remarcati prima data de francezul H. Cognand in anul 1867 cu ocazia unor prospectiuni petroliere din zona.

vulcani

 

In apropiere de acest important obiectuv turistic mai puteti vizita Manastirea Cetatea Berca sau Manastirea Ratesti.
Manastirea Berca se afla in localitatea Berca si apartine unei vechi manastiri brancovenesti ce poarta hramul Sfintilor Arhangheli Mihail si Gavriil. Zidita precum o cetatea medievala, Manastirea Berca si curtea ei centrala sunt imprejmuite de ziduri de caramida foarte groase avand un rol de aparare.

In timpul razboaielor, clopotnita bisericii a fost folosita ca un turn de observatie. Biserica este zidita in forma de cruce si are doar o turla pe naos si un pridvor. In anul 1741, manastirea este inchinata ca metoc Episcopului Buzaului insa astazi in biserica se afla doar vechile ruine ale curtii boiesti care sunt declarate monumete istorice.

Newsletter

Bună Dimineața, săptămânal pe email

*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *