Search
Generic filters
Exact matches only

Descoperă lacul Balaton, Ungaria

Balatonul este cel mai cunoscut obiectiv turistic al Ungariei, vizitat anual de milioane de turiști străini, care doresc relaxare și o alternativă la clasicul litoral. Ungurii au reușit să transforme cel mai mare lac din centrul Europei într-o atracție turistică, oferind numeroase posibilități de relaxare pe cele două maluri amenajate pentru dferite categorii de turiști. Astfel, malul sudic al lacului vei găsi orășele mici carismatice, plaje cu nisip, tradiții și meșteșuguri, centre balneare, hoteluri în formă de castel, cluburi de noapte și baruri și cea mai extinsă plantație de nuci din Europa. Sezonul estival se întinde din luna mai până în luna octombrie, temperatura apei fiind în medie de 26 de grade Celsius. Adâncimea apei nu depășește 3 metri, astfel că este potrivită pentru toate categoriile de înotători și de vârstă. Dacă alegi să petreci vacanța pe partea sudică, nu uita să vizitezi și stațiunea Siofok. Capitala petrecăreților, după cum mai este denumită, îți pune la dispoziție toate posibilitățile pentru a te distra –  numeroase bazine de înot, sporturi acvative, cluburi cu tradiție și taverne, unde petrecerile țin până dimineața.

Coasta nordică se prezintă ca fiind una potrivită pentru relaxare, plimbări lungi pe malul lacului și drumeții. Aici vei găsi podgorii, dealuri, munție de origine vulcanică, orașe cochete și unul dintre cele mai spectaculoase terenuri de golf ale Ungariei, Royal Balaton Golf & Yacht Club. Poți face o drumeție până pe creasta peninsulei Tihany, unde ți se garantează o panoramă greu de uitat. Nu uita și de coasa de vest, unde se găsește cel mai mare lac natural de apă termală din lume – lacul termal de la Heviz. Lângă lac se găsește și una dintre cele trei cele mai mari castele în stil baroc ale Ungariei – Castelul Festetics din Keszthely. Îți recomand să explorezi și mica junglă din zonă. Micul Balaton reprezintă paradisul păsărilor și plantelor pe cale de dispariție. Poți observa un număr de 250 de specii  de păsări, dintre care 100 cuibăresc aici și 27 sunt protejate.

Ca să ajungi la Balaton, poți alege să mergi cu mașina personală (aproximativ 970 km din București) sau să alegi o cursă cu avionul din București până în Budapesta (zbor de aproximativ 1h 40`). De asemenea, poți alege trenul din București, Brașov sau Cluj Napoca, iar din Budapesta să alegi una dintre mijloacele de transport puse la dispoziție (tren, autobuz, mașină închiriată).

[tabgroup]

[tab title=”Poze”]

[nggallery id=22]

[/tab]

[/tabgroup]

Cazare

Orășelele de pe malul lacului Balaton oferă numeroase posibilități de cazare. Poți alege să te cazezi în hoteluri precum Villa Plattensee*** – situat între Lacul Balaton şi Parcul Naţional Balaton-Felvidék (prețuri începând de la 308 lei / noapte / cameră dublă), Hotel Sante*** – situat în centrul oraşului Hévíz (prețuri începând de la 303 lei / noapte / cameră dublă), Hotel Tokajer*** – situat la doar 600 de metri de lacul Balaton și de plajă (prețuri începând de la 259 lei / noapte / cameră dublă), Gizella Hotel and Restaurant*** (prețuri începând de la 334 lei / noapte / cameră dublă) sau Apartman Bella Hotel*** – situat în Siófok (prețuri începând de la 116 lei / noapte / apartamet 2 persoane). De asemenea, poți alege dintre pensiunile Fürjes Villa*** – situat în centrul orașului Balatonfüred (prețuri începând de la 268 lei / noapte / cameră dublă), Pensiunea Gründner*** – situat la 1 km de lacul Balaton (prețuri începând de la 152 lei / noapte / cameră dublă) sau Barackvirág Panzió*** – sitaut pe peninsula Tihany (prețuri începând de la 120 lei / noapte / cameră dublă).

Newsletter

Bună Dimineața, săptămânal pe email

*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *