Search
Generic filters
Exact matches only

Landul Carintia din Austria

Cel mai sudic land austriac, împărțind granița cu Italia și Slovacia, este Carintia. Datorită locației sale, în partea de sud a lanțului alpin principal, primavăra sosește aici mai devreme, iar toamna durează ceva mai mult. Carintia este o regiune pitorească, punctată de nenumărate lacuri, formând cadrul natural perfect pentru o vacanță. Dispune de câteva resorturi de schi, precum Kanzelhoehe, faimos pentru zapada abundentă din timpul iernii și numărul mare de zile însorite din an. Grossglockner este cel mai înalt munte al Austriei, ce se înalță la o altitudine de 3.798 metri și este situat la granița cu alt stat austriac renumit pentru schi, Tirol.

 

Însă principala atracție a Carintiei este Lacul Woerthersee, faimos în întreaga Europă, cel care susține, în jurul său, o salbă de localități și resorturi. Situate ideal, la scurtă distanță de mers cu mașina de la Klagenfurt, malurile umbrite de pădurile înverzite adiacente contrastastează cu plajele însorite ale lacului. Cei 17 kilometri ai Woerthersee oferă temperaturi de până la 26 de grade Celsius în timpul verii și o mulțime de activități acvatice de care vă puteți bucura până în octombrie. În Velden Poertschach sau Klagenfurt puteți înota, naviga, practica tenisul sau golful, după bunul plac. Zona se mândrește și cu un număr important de castele impresionante! Unul din castelele deschise publicului larg este Hochosterwitz, ușor de accesat din Klagenfurt. O importanță aparte o prezintă catedrala din Gurk, aflată în apropiere.

 

Unul din cele mai populare resorturi din Carintia, Poertshach, este situat pe malurile însorite din nordul lacului Woerthersee, la doar 20 de minute de mers cu mașina din Klagenfurt și poziționat ideal pentru a servi ca rampă de lansare în explorarea regiunii înconjurătoare, cu mașina sau pe jos. Resortul este bine deservit de rețeaua locală de transport. Dacă nu dispuneți de o mașină, puteți apela la una din ambarcațiunile de agrement pentru a ajunge în celelelalte stațiuni din jurul lacului sau puteți apela la transportul cu trenul. Este un resort pitoresc, ce oferă câteva hoteluri de calitate excelentă și o multitudine de evenimente în perioada verii.

 

Cel mai mare și mai aglomerat resort de la Woerthersee este Velden, cu siguranță cea mai populară destinație turistică din Carintia, cu vile și hoteluri înconjurând capătul vestic al lacului. Faceți o plimbare în jurul Schubertpark și de-a lungul promenadei ce mărginește lacul, ambele ideale pentru relaxare. La nord-est de Velden, după autostrada ce străbate districtul Goeriach, se ridică Karawankenblick, un punct de observație situat la 600 de metri înălțime, ce oferă câteva priveliști fabuloase ale lacului și ale zonei adiacente, în special ale munților din regiunea sudică, Karawanken.

 

foto by:  Flickr.com – http://www.flickr.com/photos/renedrivers/7805943748/

Newsletter

Bună Dimineața, săptămânal pe email

*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *