Search
Generic filters
Exact matches only

Descoper orașul Zaragoza, Spania

Zaragoza, capitala regiunii autonome Aragon, este traversată de râul Ebro, de cei peste 700.000 de locuitori și de către comorile istorice și arhitecturale ale orașului. Zaragoza este recunoscută pentru mâncarea delicioasă, folclor și tradiții, dar și piese de rezistență precum Basilica del Pilar și Catedrala Seo. Urme ale dominației Imperiului Roman încântă privirile miilor de turiști, dar și ocupația musulmană a transformat Zaragoza într-un centru cultural mult mai puternic, stimulând producția actelor artistice ale populației și importanța rolului politic și social pe care îl deține acest oraș.

Știați că?

  • Se presupune că în Zaragoza ar fi început creștinismul spaniol.
  • În anul 714, Zaragoza a fost cucerită de mauri, care au ocupat-o timp de 400 de ani.
  • Zaragoza se află la jumătatea drumului dintre Barcelona și Madrid, fiind foarte aproape li de Munții Pirinei.

[tabgroup]

[tab title=”Obiective turistice”]

În centrul orașului trebuie să vizitezi Basilica de Nuestra Senora de Pilar, o biserică romano-catolică construită în stil baroc; Catedrala de la Seo, situată în piața cu același nume; Palatul de la Aljaferia (cel mai important palat maur din nordul Spaniei), Palatul Arzobispal. În plus, Universitatea din Zaragoza și campusul său universitar au o mulțime de vizitatori zilnic, la fel ca și Primăria orașului.

Recent modernizată, Plaza de Toros de la Misericordia este un obiectiv arhitectural care datează din secolul 18 și găzduiește numeroase evenimente la care pot participa peste 10.000 de spectatori. De asemenea, cele patru muzee care expun monumente ale Romei antice, de pe vremea lui Caesar Augustus, nu trebuie ratate sub nicio formă. Ele sunt: băile publice romane, forumul roman, portul și teatrul roman. Aceste artefacte sunt foarte valoroase și reprezintă o atracție deosebită pentru turiști.

[/tab]

[tab title=”Timp liber”]

Poți să îți începi ziua cu o cafea la Cafe Praga, privind spre centrul orașului, sau la Cafe Botanico; iar spre seară te poți întoarce să bei o bere la Quo Vadis, să dansezi în Corto Maltes alături de studenți, în Oasis sau La Cucaracha. Totuși, să știi că petrecerile încep abia după miezul nopții, deci probabil nu vei găsi prea multă lumea dacă ajungi acolo mai devreme.

În Zaragoza trebuie să mănânci specialitatea lor, bacalao (cod gătit cu usturoi și ouă), longanizas y chorizos (cârnați gustoși), borrajas, melocoton con vino (un desert – piersici în vin), dar și tapas (cele mai bune tapas le găsești în Calle de los martires, Casa de Mar sau Los Victorinos).

La Tertulia Taurina este un restaurant tradițional și oferă meniul zilei cu numai 12 euro (cu două feluri, vin și desert inclus), iar la Casa Yesca prețul meniului scade la 10 euro. Pentru mâncare tradițională din America de Sud, de această dată, El Rincon Criollo este restaurantul ideal, unde vei găsi preparate din Venezuela, Columbia și Mexic.

Parcurile din Zaragoza sunt adevărate oaze de calm și pace, frumusețe, vegetație, fântâni arteziene și sculpturi deosebite, care te vor face să uiți de agitația din marile orașe. Parque Primo de Rivera, Parque Pignatelli sau Miraflores sunt parcuri mari, spații verzi unde te poți destinde. Copiii vor fi fericiți dacă îi duci la Parque de Atracciones, un parc de distracții perfect pentru familii.

Filmoteca de Zaragoza este locul unde poți viziona filme în limba lor originală, dar subtitrate în spaniolă. De asemenea, din punct de vedere cultural Zaragoza stă foarte bine, datorită evenimentelor precum festivalul Independent Music, sau International Hip Hop Festival. Concerte muzică simfonică au loc în luna septembrie la Auditoriumul din Zaragoza.

Poți să cumperi produse și alimente tradiționale din Misericordia Bullring, suveniruri din anticariatele situate în Piața San Brun, mâncare proaspătă și gustoasă din Mercado Central, sau orice altceva din mall-urile orașului, Centro Comercial Gran Casa sau El Corte Ingles.

[/tab]

[tab title=”Cazare”]

În Zaragoza oferta unităților de cazare este destul de variată, poți alege între o mulțime de hoteluri și pensiuni, cu prețuri decente și condiții bune. Hotel Oriente*** te texează cu 48 de euro pe noapte, pentru o cameră dublă, Hotel Hispania** oferă o cameră dublă și mic dejun inclus pentru 38 de euro pe noapte, Casa Palacio de los Sitios**** oferă un apartament cu un dormitor pentru doi adulți de la 60 de euro pe noapte, iar Hotelul Paris Centro*** pornește de la 40 de euro pe noapte (de asemenea, cu mic dejun inclus).

Deși aceste oferte deja sunt foarte avantajoase din punctul de vedere al raportului calitate-preț, există și soluții mai ieftine, cum ar fi Pension Iglesias* (23 de euro pe noapte) sau Hostal Milmarcos** (26 de euro pe noapte). Este interesant faptul că unele hoteluri de patru stele practică prețuri asemănătoare cu cele de două stele, deși diferențele de confort sunt signifiante.

[/tab]

[tab title=”Transport”]

Cu avionul de la Cluj-Napoca până la Zaragoza vei face în jur de 4 ore, iar cu Wizz Air vei plăti în jur de 60 de euro, iar de la București cele 4 ore și 20 de minute te vor costa 110 euro, cu aceeași companie aeriană. De la aeroport poți lua un autobuz spre hotel (pentru 1,85 euro).

Cu autocarul vei face o zi și 19 ore, pentru 90 de euro (acesta pleacă în fiecare vineri de la Autogara Militari, București). Iar cu mașina personală să știi că vei parcurge 2870 km, într-o zi și aproape 4 ore.

Prin Zaragoza te poți plimba pe jos, cu autobuzul (un bilet face 1,35 euro, cu o singură călătorie, iar un card te costă 7 euro), cu autobuzul turiștilor (tot pentru 7 euro, făcând traseul celor mai importante atracții turistice din oraș), cu taxi-ul sau cu mașina personală/ închiriată. Spre împrejurimile orașului poți lua autobuzul sau trenul.

[/tab]

[/tabgroup]

Zaragoza este un oraș foarte interesant, care s-a dezvoltat foarte mult, iar acum își așteaptă vizitatorii atât cu vestigii istorice din perioada romanilor și monumente de o valoare inestimabilă, cât și cu baruri, cafenele și restaurante cochete, care promit să îți bucure papilele gustative. Festivalurile, tradițiiile locale, hotelurile primitoare, oamenii veseli, toate aceste aspecte te vor face să îți dorești să nu părăsești prea curând tărâmul Zaragoza!

Voi ce ziceți? Îmi dați dreptate? Ați vizitat Zaragoza? Așteptăm părerile și recomandările voastre în secțiunea de comentarii!

Newsletter

Bună Dimineața, săptămânal pe email

*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

One Response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *