Search
Generic filters
Exact matches only

Bali – insula sacră a Oceanului Indian

Ţi-ai dorit mereu o vacanţă relaxantă, în mijlocul Oceanului Indian, pe o insulă sacră? Bali este locul perfect pentru tine. Aici poţi trăi o adevărată experienţă, meditând, vizitând locuri frumoase şi descoperind o cultură unică. Insula Zeilor, după cum mai este cunoscută datorită numeroaselor temple care se găsesc aici, este locul ideal pentru vacanţa ta de vis.

Obiective turistice

  • Ubud
  • Muntele Batur
  • Plantaţia de cafea de la Bali Pulina Agro Tourism
  • Plaja Kuta
  • Tanah Lot

Timp Liber

Bali este cunoscut pentru tradiţiile, cultura, templele şi natura sa. Pe cunoscuta insulă vei găsi peste 20.000 de mii de temple şi palate, vulcani activi la peste 3.000 de m altitudine, km întregi de plaje, terase de orez, lacuri, peşteri, pădure tropicală, viaţă sălbatică exotică şi cascade. Până la urmă, Bali are tot ce ai nevoie pentru o vacanţă de vis în mijlocul Oceanului Indian.

Viaţa de noapte

Poţi să te distrezi în numeroase cluburi şi baruri prezente pe teritorul insulei. De cele mai multe ori, distracţia începe după miezul nopţii, dar ţină până la răsărit. Vei găsi locuri şi oameni cu care să te distrezi oricând, mai ales în cele mai populare zone precum Sanur şi Kuta.

Gastronomia

Pe această insulă exotică vei găsi preparate din numeroase bucătării ale lumii. Totuşi, să găseşti un restaurant unde să mănânci mâncare tradiţională nu va fi uşor, dar merită să întrebi de Babi Guling sau Bebek Betutu, cele mai populare preparare tradiţionale. Bucătăria balineză presupune orez fiert sau înăbuşit care acompaniază preparate din peşte, pui, vită, raţă, fructe de mare şi legume. Preţurile sunt pentru toate buzunarele, iar bacşişul este între 5% şi 10% din totalul notei de plată.

Informaţii utile

Cele mai bune luni în care să vizitezi Bali sunt Mai, Iunie şi Septembrie, înainte şi după sezonul de vârf. Umiditatea este mai scăzută, iar preţurile hotelurilor sunt cu 30-50% mai mici.

Pentru ai intra în Bali trebuie să ai paşaport valabil încă 6 luni şi viză de intrare de 30 de zile, pe care o primeşti la aeroport.

Limba oficială este balineza şi indoneziana, dar engleza este destul de vorbită printre comercianţi şi localnici.

Sursa: BunaDimineata.ro

Citeste despre Destinatii de vacanta 2014

Newsletter

Bună Dimineața, săptămânal pe email

*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *