Search
Generic filters
Exact matches only

Care sunt cele mai importante aspecte ale planificări unei călătorii de afaceri

Călătoriile de afaceri fac partea din viața profesională a multor oameni, iar numărul acestora crește pe zi ce trece. În ziua de azi, există șanse foarte mari să fii nevoit și tu să pleci în cel puțin într-o călătorie de afaceri sau să trebuiască să organizezi una pentru vreun superior de-al tău. În acest caz, trebuie să cunoști cele mai importante aspecte de care trebuie să te îngrijești atunci când planifici călătoria. Iată care sunt acestea:

  1. Detaliile călătoriei (itinerariul)

Primul lucru pe care trebuie să îl ai în vedere atunci când organizezi o călătorie de afaceri este itinerariul acestei deplasări. Înainte să te apuci de organizarea efectivă a călătoriei, trebuie să cunoști detaliile legate de bugetul alocat de companie, datele de dus și întors, momentele cheie ale călătoriei, precum și informații despre locațiile importante, în care vor avea loc ședințele sau evenimentele.  Doar după ce vei avea acces la toate aceste informații vei putea să organizezi, în mod optim, călătoria.

  1. Transportul

În funcție de bugetul care ți-a fost alocat pentru această deplasare și de destinația ta, vei avea de ales între mijloacele de transport disponibile. Dacă mergi spre o altă țară, cea mai rapidă și mai evidentă soluție de transport este avionul. Dacă va trebui să călătorești intern, poți include avionul, trenul, autocarul sau mașina personală. Luăm drept exemplu, pentru acest articol, o călătorie de afaceri de la București înspre Cluj-Napoca. Cel mai rapid vei face acest traseu cu avionul, însă în cazul în care prețul unui bilet iese din bugetul tău, poți opta pentru o cursă cu un autocar, o noapte la cușetă în tren sau poți opta pentru ca firma ta să îți deconteze combustibilul și să călătorești cu mașina personală. În mod evident, alegerea mijlocului de transport ține și de preferința ta sau a celui care călătorește.

  1. Cazarea

Un ultim aspect important într-o deplasare în interes de serviciu este cazarea pe care o alegi. Este indicat să îți alegi locul în care te cazezi în funcție de locația (sau locațiile) în care trebuie să fii prezent, de buget, de nevoile pe care le ai în timpul călătoriei și așa mai departe. Continuând exemplul de mai sus, în călătoria ta, vei opta, cel mai probabil, pentru o pensiune 4 stele Cluj, care să fie aproape de centrul orașului sau de zona în care va fi nevoie să mergi, care să îți ofere acces la diverse restaurante și baruri pentru a-ți petrece timpul liber sau a lua un prânz de afaceri.

Odată ce ai toate aceste detalii planificate, te poți ocupa de aspectele minore ale călătoriei, care se pliază specific, pe fiecare călătorie în parte.

Sursa foto: © Hongqi Zhang (aka Michael Zhang) | Dreamstime.com

Newsletter

Bună Dimineața, săptămânal pe email

*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *