Câți dintre noi nu își doresc să plece într-o vacanță relaxantă, fără să fie îngrijorați de problema banilor? Chiar dacă această experiență nu este chiar atât de ușor de obținut, poți să te relaxezi într-o vacanță care să nu te coste o avere și în care să te simți răsfățat. În cele ce urmează, îți propunem câteva metode prin care poți să ai parte de o vacanță care să nu te facă să simți că ai rămas fără bani, dar prin intermediul căreia poți să te relaxezi și răsfeți.

Fă un city break intern

Cine zice că trebuie să pleci din țară pentru a avea o vacanță reușită? Noi îți sugerăm să călătorești intern, într-un oraș pe care îți dorești demult să îl vezi sau care știi că este în vecinătatea localității din care pornești. Spre exemplu, Clujul e o opțiune super bună de city break în România, fiind un oraș cu o viață socială și culturală activă. De fapt, orașul a văzut un număr record de turiști în 2016, cifra depășind numărul de locuitori al acestuia.

Optează pentru o pensiune, nu un hotel

Un hotel de 4-5 stele poate fi destul de costisitor, mai ales dacă acesta are și un renume în spate. În schimb, dacă vrei să obții o experiență mai luxoasă, la costuri mai mici, îți sugerăm să optezi pentru o pensiune 4 stele Cluj, urmând exemplul din paragraful anterior, pentru a-ți asigura cazarea în oraș. Poți chiar să optezi pentru o unitate care nu are un restaurant. Astfel, vei fi mai motivat să încerci și restaurantele locale.

Alege un număr mai mic de obiective

De multe ori, atunci când vizităm un oraș, vrem să descoperim cât mai multe dintre obiectivele sale turistice. Însă, această metodă ne poate strica experiența. Atunci când ai multe de vizitat ai timp mai puțin de admirat fiecare obiectiv în parte. În schimb, îți sugerăm să alegi câteva obiective turistice cărora să le acorzi toată atenția ta. Astfel, vei avea dorința să revii în oraș pentru a vizita și alte obiective turistice pe care le-ai ratat în vizita anterioară.

De acum știi cum poți să îți organizezi o mini-vacanță reușită, relaxantă și memorabilă!

Sursa foto: Pexels