Search
Generic filters
Exact matches only

Cipru – Bijuteria Mediteranei

Dacă vrei să ai parte de o vacanță senzațională în inima Mediteranei, Cipru te așteaptă cu brațele deschise. Denumită și Bijuteria Mediteranei, Cipru te va încânta cu frumusețea exotică a plajelor, cu albastrul apelor, cu tradițiile culturale ale locuitorilor și cu mulțimea de obiective turistice pe care le poți vedea aici, pe a treia insulă ca mărime din Mediterana.

Obiective turistice

  • Muzeul Bizantin din Nicosia
  • Fabrica de Urși din Limassol
  • Acvariul Paphos
  • Biserica Profetului Ilie din Protaras
  • Castelul Kantara din Kyrenia

Timp liber

În Cipru îți poți ocupa timpul cu activități precum navigație, scufundări, pescuit, călărie sau drumeții. Vizitarea principalelor atracții îți va ocupa cu siguranță încă o importantă parte din timpul petrecut pe insulă.

Viață de noapte

Orașele mari și stațiunile turistice sunt animate în fiecare noapte de turiștii dornici de distracție. Muzica răsună până la ziuă, iar barurile și cluburile nu își închid ușile decât după răsăritul soarelui. Mai mult decât atât, vei găsi diverse petreceri și concerte organizate pe plajă, în aer liber, unde distracția este în toi.

Gastronomie

La fel ca în cazul multor altor insule din Mediterana, bucătăria cipriotă a fost influențată de mai multe culturi, în funcție de popoarele care au controlat insula de-a lungul secolelor. Câteva preparate culinare tradiționale care trebuie încercate sunt ”Yalanci Dolma”, ”Musakka” sau ”Molohiya”.

Informații utile

Sezonul estival începe la începutul lunii Mai și se încheie la sfârșitul lunii Octombrie. Cea mai călduroasă perioadă a anului este înregistrată în Iulie și August, când temperaturile pot ajunge la 37 de grade Celsius.

Cipru face parte din spațiul Schengen, astfel încât nu vei avea nevoie decât de pașaport sau de cartea de identitate pentru intrarea în țară.

Principalul mijloc de acces este cu avionul, iar cel mai important aeroport este cel din Larnaca, de unde vei putea lua autocare spre celelalte părți ale insulei.

În interiorul insulei, principalul mijloc de transport pentru turiști este autobuzul, în timp ce localnicii se deplasează cel mai des cu mașinile personale. Mai pot fi închiriate mașini sau pot fi folosite serviciile de taxi.

Sursa: BunaDimineata.ro

Citeste despre Destinatii de vacanta 2014

Newsletter

Bună Dimineața, săptămânal pe email

*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *