Search
Generic filters
Exact matches only

Cluj Napoca este cel mai prietenos oraș din Europa cu străinii !

Foto by transilvaniareporter.ro
Foto by transilvaniareporter.ro

Cluj Napoca este unul dintre cele mai multiculturale orașe din România, unde conviețuiesc împreună români, maghiari, germani, evrei, rromi, ucrainiei, sârbi și alte etnii, dar și studenți veniți din diferite țări să studieze în cadrul universităților clujene. Deschiderea spre străini a fost din totdeauna punctul forte al Clujului, fapt demonstrat de un studiu realizat de Comisia Europeană în 79 de localități europene.

Municipiul Cluj-Napoca este pe primul loc în Europa în ceea ce priveşte percepţia pozitivă faţă de prezenţa străinilor, potrivit unui studiu realizat de Comisia Europeană în 79 de oraşe din UE.

Peste 91% dintre clujeni au o percepţie pozitivă faţă de străini, fiind urmaţi de locuitorii din Luxemburg, Cracovia şi Copenhaga, cu câte 89%. Percepţia cea mai proastă faţă de străini o au locuitorii din Atena, 27%.

Clujenii sunt pe primul loc şi în ceea ce priveşte percepția asupra bunei integrări a cetăţenilor străini în oraşul lor, cu 76%, urmaţi de cei din Antalya (75%), Diyarbakir (74%), Ljubljana (73%), Groningen (71%) şi Luxemburg (70%).

De asemenea, întrebaţi dacă sunt mulţumiţi să trăiască în oraşul lor, 75% dintre clujeni au spus că sunt total de acord, 21% că sunt de acord într-o oarecare măsură, 3% au apreciat că sunt oarecum în dezacord, iar 1% în total dezacord.

Comparativ, în București, 40% dintre locuitori au spus că sunt total de acord cu afirmaţia că sunt mulţumiţi să trăiască în oraşul lor, iar 42% au afirmat că sunt de acord într-o oarecare măsură. Nu mai puţin de 11% dintre locuitorii capitalei au răspuns însă că sunt oarecum în dezacord cu afirmaţia, iar 7% în total dezacord.

Sursa articolului  & foto : ec.europa.eu    si  transilvaniareporter.ro

Newsletter

Bună Dimineața, săptămânal pe email

*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

2 Responses

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *