Search
Generic filters
Exact matches only

3 motive pentru care trebuie să călătorești în Cluj

Cluj-Napoca este unul dintre acele orașe din România care stârnesc curiozitatea tuturor. Orașul are un farmec aparte, iar toți cei care îl vizitează, confirmă asta cu afirmații precum „M-am îndrăgostit de Cluj!” sau „N-am mai văzut un oraș precum Clujul!”. Dacă, totuși, afirmațiile de acest gen nu îți sunt suficiente pentru a te convinge că trebuie să vizitezi Clujul, poate o vor face cele trei motive din acest articol.

E casa celor mai faine evenimente artistice din România

Evenimentele muzicale și de film care au loc aici au căpătat un renume la nivel internațional. Nu e de mirare deci că sute de mii de turiști călătoresc spre această zonă, în special vara, când e sezonul festivalurilor. Untold, Electric Castle și TIFF, printre altele, reușesc să facă Clujul mândru. Dacă vrei să participi la unul dintre aceste evenimente, totuși, asigură-te că îți găsești cazare din timp, întrucât unitățile hoteliere devin full-booked destul de repede. Noi își recomandăm o unitate de cazare 3 stele Cluj.

Are o arhitectură unică

Centrul istoric al orașului îmbină armonios diverse stiluri arhitectonice, precum stilul eclectic, baroc și cel gotic. De aceea, este o reală plăcere să te uiți în sus atunci când te plimbi pe străzile Clujului. Acestea îți dau un vibe de trecut. Aproape că îți poți imagina cum trăiau oamenii aici, atunci când au fost construite acele clădiri. Sentimentul e unic, și te poate face să te îndrăgostești de oraș. În plus, modul în care arhitectura modernă reușește să se întrepătrundă cu cea veche, fără să deranjeze vizual, e ceva aparte.

E un oraș romantic

Având în vedere că Ziua Îndrăgostiților se apropie, poate că vrei să știi faptul că Cluj-Napoca este unul dintre cele mai romantice orașe ale țării noastre. Deși Bucureștiul este numit „Micul Paris”, Clujul este în mod cert capitala iubirii în această perioadă. Fiind construit între dealuri, există mai multe puncte în oraș și în apropierea acestuia, unde poți vedea o panoramă absolut superbă a orașului, mai ales pe înserate. Dar nu e musai să vezi o panoramă a Clujului ca să îți dai seama cât de romantic este. E suficient să faci o plimbare prin Parcul Central sau să te perinzi cu persoana iubită prin Piața Muzeului, ca să te convingi de tot ce am spus noi mai sus.

Deci, când îți programezi o vizită la Cluj?

Sursa foto:

Newsletter

Bună Dimineața, săptămânal pe email

*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *