Cluj-Napoca e un oraș cosmopolit, frumos și deși nu este un oraș turistic sezonier (adică nu există o abundență de turiști într-o anumită perioadă a anului, cum există, de exemplu, la mare), marea majoritate a oamenilor care aleg să îl viziteze, optează pentru a face asta în timpul verii. Într-o oarecare măsură, e normal să se întâmple așa, dat fiind că vara este anotimpul concediilor, însă, noi îți vom da în acest articol, 3 motive să vizitezi Clujul la final de toamnă.

  1. Clujul se îmbracă într-o aură mistică

Dacă ai trecut vreodată prin Parcul Central din Cluj-Napoca, într-o zi cețoasă de noiembrie, știi exact la ce ne referim când zicem aură mistică. E ceva magic în crengile arămii și dezgolite ale copacilor din cel mai frumos parc clujean. Dacă încă nu ai văzut această magie, îți recomandăm să faci o rezervare la o pensiune 3 stele Cluj, cât mai rapid, și să stai cu orele în parc, admirându-l. Apoi, poți petrece seara încălzindu-te la o ciocolată caldă la unul din bistro-urile din apropiere.

  1. Frigul îi dă o frumusețe aparte

Ai crede că odată ce se lasă frigul, frumusețea unui oraș precum Clujul începe să pălească până când natura revine la viață, însă nu e așa. Temperaturile scăzute de aici nu sunt exagerate, pentru că orașul nostru e protejat din toate părțile de dealuri și munți, așa că, deși e rece afară, ai senzația că ești într-un loc protejat și primitor. De fapt, nu ai senzația, chiar așa e! Străzile orașului nu devin mai puțin agitate cu fiecare grad în minus în termometre, ba dimpotrivă, odată ce sunt instalate patinoarele, lumea iese din case să petreacă timp cu activități precum acestea.

  1. Evenimente de tot felul

Dacă vara este rezervată festivalurilor muzicale și celor de film, toamna și iarna sunt aici pentru spectacole de toate felurile. Operă, film, teatru sau concerte, ba chiar și evenimente sportive au loc în Cluj-Napoca în această perioadă, iar dacă te afli în oraș, este imposibil să nu găsești cel puțin un eveniment pe placul tău. Suntem convinși că nu va trebui să cauți prea mult până să găsești ceva care să-ți fie pe plac și la care să-ți facă plăcere să participi.

Dacă tot am adus vorba de sport, trebuie să știi că în Cluj există bazine olimpice, săli de sport și piste de alergare numai bune pentru cei care ne vizitează orașul. Astfel, nu va trebui să îți faci probleme că nu vei avea unde să îți continui rutina atunci când călătorești la noi.

Sursa foto: © Abdelmoumen Taoutaou | Dreamstime.com