Search
Generic filters
Exact matches only

5 lucruri pe care trebuie să le iei în considerare atunci când închiriezi o mașină

Închiriatul unei mașini îți poate facilita deplasarea de la aeroport la destinația finală sau dintr-un punct în altul și poate fi extrem de utilă. Totodată, aceasta se poate dovedi a fi o investiție destul de scumpă, pe care să nu fi fost nevoit să o faci. Ca să știi care este decizia corectă, îți prezentăm 5 lucruri pe care trebuie să le iei în considerare atunci când închiriezi o mașină.

  1. Verifică drumurile pe care te vei deplasa

Înainte să iei o decizie finală cu privire la ce mașină vrei să închiriezi, și mai ales dacă vrei să faci acest pas, îți recomandăm să faci o scurtă verificare a stadiului drumurilor pe care ar trebui să conduci mașina. Nu știi niciodată când un drum intră în construcții sau este închis datorită unor probleme, iar în aceste momente o mașină poate să te încurce mai mult decât să te ajute.

  1. Verifică kilometrajul permis cu mașina închiriată

Unele companii de rent a car impun limite când vine vorba de kilometrii parcurși cu mașina aleasă. Mai mult decât atât, e posibil ca firma respectivă să îți interzică să părăsești țara cu mașina, astfel că trebuie să ai grijă, în cazul în care plănuiești ceva de acest gen.

  1. Ai grijă la upgrade-ul „gratuit”

Uneori, companiile de închirieri auto oferă clienților o mașină mai scumpă decât cea pe care o dorea, însă fără să fie nevoit să plătească mai mult pentru aceasta. În aceste condiții trebuie să te gândești bine dacă ai nevoie de acel upgrade și dacă e în avantajul tău să accepți acea ofertă. O mașină mai scumpă poate însemna un consum mai mare de combustibil, lucru care te poate pune la plată.

  1. Fii atent la inspecția mașinii

Atât la ridicare, cât și la predare, mașina este inspectată de agentul de închirieri pentru a-i verifica starea și eventualele daune. Este recomandat ca și tu să faci asta, și în momentul în care primești mașina, dar și atunci când o returnezi, făcând poze din toate unghiurile și poze detaliate pentru fiecare zgârietură/defect pe care mașina l-ar putea avea. Altfel, e posibil ca la final să te trezești că plătești pentru daune care nu sunt făcute de tine.

  1. Verifică politica pentru al doilea șofer

Această recomandare este în special utilă atunci când călătorești cu alți oameni și pe distanțe lungi. În acest caz, vei fi nevoit să împarți condusul cu altcineva din cauza oboselii. Doar că, este necesar să verifici înainte de închiriere dacă este permis acest lucru, pentru a nu avea probleme.

Sursa foto: © Wavebreakmedia Ltd | Dreamstime.com

Newsletter

Bună Dimineața, săptămânal pe email

*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *