Clujul este unul dintre cele mai mari orașe din România și unul dintre cele mai importante, în același timp. Asta înseamnă că este constant vizitat de oameni din afara orașului, indiferent că sunt turiști sau oameni de afaceri. În cazul în care și tu plănuiești să călătorești în Cluj-Napoca în perioada următoare, iată care sunt mijloacele de transport pentru care poți opta.

Transportul în comun

Mijloacele de transport în comun din Cluj includ autobuze, troleibuze și tramvaie. Acestea împânzesc orașul într-o rețea de linii bine puse la punct, astfel încât nu prea ai cum să nu găsești un autobuz cu care să te deplasezi dintr-un loc în altul. Trebuie să ai grijă însă. Dacă în zonele intens circulate nu trebuie să îți faci griji în privința programului autobuzelor, pentru că circulă o dată la câteva minute, dacă trebuie să te deplasezi dintr-o zonă mai puțin circulată, îți recomandăm să verifici programul liniei respective înainte. Prețul unei călătorii este, în prezent, 2 lei.

Taxi

Ca în orice oraș, ai posibilitatea de a te deplasa și cu un taxi. Prețul diferă foarte puțin de la o companie de taxi la alta, iar timpul de călătorie este semnificativ mai mic decât în cazul transportului în comun. Îți recomand să folosești acest mijloc de transport dacă ai nevoie să ajungi într-un loc specific și nu cunoști orașul, dacă te grăbești sau dacă ai bagaje mari.

Mașina închiriată

O altă opțiune de transport în Cluj este cea de a închiria o mașină. Cei care fac asta sunt, în special, oamenii de afaceri sau cei care stau în Cluj pentru o perioadă mai mare de 2 zile. Totodată, poți opta pentru această variantă dacă ai bagaje multe sau dacă știi că vei avea nevoie să te deplasezi în diferite locații foarte des. Îți recomand să alegi cu grijă firma de rent a car Cluj, ca să nu întâmpini probleme.

Desigur, dacă niciuna dintre opțiunile de transport de mai sus nu îți sunt pe plac, poți oricând să călătorești cu mașina personală sau pe jos, deși, Clujul e un oraș destul de întins, astfel că s-ar putea să te trezești cu o durere mare de picioare a doua zi.

Sursa foto: © Abdelmoumen Taoutaou | Dreamstime.com