Search
Generic filters
Exact matches only

Călătoria înapoi acasă

Pentru românii plecați în străinătate la muncă, concediul de vară este prilejul ideal pentru a se întoarce acasă, pentru a se reîntâlni cu familia și persoanele dragi din viața lor. Ei fac această călătorie prin unul dintre mijloacele de transport disponibile: autocar, avion sau mașina personală. În zilele noastre, însă, călătoria cu mașina personală și cea cu autocarul pot fi extenuante, vorbind efectiv de mai bine de 24 de ore de călătorie. Astfel, cea mai convenabilă metodă de a te întoarce acasă este avionul. Dacă și tu ai în plan să te întorci în țară în această perioadă, iată câteva trucuri care să te ajute.

Rezervă biletul de avion din timp

Poți economisi bani frumoși dacă nu aștepți până în ultimul moment pentru a-ți cumpăra biletele de avion. De fapt, cel mai propice moment să îți achiziționezi biletele este cu 4-5 săptămâni înainte de zbor. În acest mod, te asiguri că nu cumperi biletul la un preț prea mare, dar nici nu riști să crească prețul mai mult decât e în acel moment. Ține minte că, pe măsură de data zborului se apropie, prețul biletelor de avion crește.

Alege aeroportul cel mai convenabil

Tendința călătorilor este de a alege aeroportul cel mai apropiat de destinația lor, însă asta nu este întotdeauna un lucru iscusit. În unele cazuri, un aeroport mai îndepărtat și o mașină închiriată pot face o diferență de preț destul de semnificativă. Pentru românii din Franța, de exemplu, recomandăm să aterizeze pe aeroportul din Cluj-Napoca, de unde să închirieze o mașină spre destinația finală. Avantajul e că, te poți folosi de acea mașină pe tot parcursul concediului tău și poți să te întorci comod la încheierea vacanței tale în țară.

Stabilește-ți un itinerar

Înainte să îți începi călătoria, stabilește-ți un itinerar. Gândește-te la toate lucrurile pe care vrei să le faci pe drum și în timpul concediului. Astfel, vei reuși să îți eficientizezi timpul și să îți maximizezi productivitatea în vacanță. Nu uita să petreci timp alături de cei dragi, cei care îți duc dorul odată ce tu pleci înapoi la muncă, pentru încă un an departe de familie. Bucură-te de prezența lor și de întoarcerea ta, temporară, acasă.

Sursa foto:  © Arne9001 | Dreamstime.com

Newsletter

Bună Dimineața, săptămânal pe email

*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *