Search
Generic filters
Exact matches only

Coasta de Azur, Franța

Coasta de Azur este una dintre cele mai luxoase destinații de vacanță din Europa, o zonă vizitată în fiecare an de nenumărate personalități și de sute de mii de turiști dornici să petreacă un concediu de neuitat. Riviera Franceză te aşteaptă cu plaje fine, apa de un albastru cristalin şi cu oraşe pline de viaţă.

Obiective turistice

  • Nisa
  • Biserica și Mănăstirea Franciscană din Cimiez
  • Saint-Tropez
  • Cannes
  • Muzeul lui Picasso
  • Antibes
  • Hyeres,
  • Muzeul Chagall
  • Muzeul Matisse

Timp liber

Stațiunile din Coasta de Azur vor avea grijă să îți ocupe întreg timpul cu zeci de activități, dacă te vei plictisi de plajele cu nisip fin și apele curate ca lacrima. Poți face excursii în orașele din apropiere sau poți apela la multitudinea de sporturi acvatice prezente în fiecare colțișor al acestui paradis turistic.

Viață de noapte

Cele mai faimoase cluburi se află în Nisa, dar restul stațiunilor din Coasta de Azur nu se lasă nici ele mai prejos. Viața de noapte este foarte activă în Riviera Franceză, iar cluburile și barurile vor avea grijă să îți ofere nopți albe de fiecare dată când vei dori acest lucru.

Gastronomie

Preparatele franceze tradiționale sunt adevărate delicatese în Coasta de Azur, având în vedere că numărul restaurantelor este impresionant în fiecare stațiune. Aici vei găsi o varietate largă de preparate autohtone și internaționale, precum și diverse tipuri de restaurante, de la taverne până la localuri elegante.

Informații utile

Poți ajunge cu avionul în aeroportul internațional din Nisa, care este al doilea cel mai aglomerat aeroport francez după cel din Paris. Există foarte multe companii aeriene care deservesc acest aeroport legat de mai mult de 100 de orașe din 32 de țări.

Transferul de la aeroport în stațiunea dorită se poate face cu ajutorul autobuzelor sau taxiurilor, primele fiind însă cele mai ieftine opțiuni.

Pentru a călători în interiorul Coastei de Azur poți folosi serviciul de autobuze, unde poți achiziționa un singur bilet care îți va permite să vizitezi majoritatea acestei regiuni. Mai poți folosi mașina (personală sau închiriată), precum și serviciile de taxi.

Sezonul estival începe de obicei în Aprilie și se încheie spre sfârșitul lunii Septembrie.

Sursa: BunaDimineata.ro

Citeşte despre Destinaţii de vacanţă 2014

foto

Newsletter

Bună Dimineața, săptămânal pe email

*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

One Response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *