Search
Generic filters
Exact matches only

Republica Dominicană

Ți-ai dorit vreodată să te trezești pe plajele din Marea Caraibelor sau din Oceanul Atlantic? Republica Dominicană îți poate oferi această experiență senzațională în concediul din acest an. Insula pe care se află este una dintre cele mai mari din Caraibe și oferă turiștilor zile calde pe tot parcursul anului, plaje senzaționale cu nisip alb, păduri tropicale, munți impresionanți, cascade care îți taie respirația și nenumărate activități de petrecere a timpului liber.

Obiective turistice

  • Santo Domingo
  • Los Tres Ojos de Agua
  • Coasta de Chihlimbar
  • Puerto Plata
  • Parcul Manati

Timp liber

Poți alege între plimbări pe diferitele bulevarde, faleze, parcuri sau plaje din Republica Dominicană, între activități precum schi pe apă, snorkeling, scuba diving, windsurfing, drumeții montane, golf, pescuit, navigare, parasailing etc. În Republica Dominicană vei avea parte de aproape orice activitate îți dorești.

Viață de noapte

Orașele de pe insulă te așteaptă cu sute de cluburi și baruri unde te poți distra până la ziuă pe ritmuri latino sau internaționale. Cel mai distractiv oraș este capitala Santo Domingo, acesta fiind și cel mai aglomerat din Republica Dominicană, dar locurile unde te poți distra sunt prezente în toate colțurile acestui paradis exotic.

Gastronomie

Preparatele tradiționale din Republica Dominicană îți vor încânta cu siguranță papilele gustative. Există numeroase restaurante care pregătesc mâncăruri delicioase și unde bucătarii fac din gătit o adevărată artă. Cele mai bune locuri de luat masa le poți găsi în centrul vechi din Santo Domingo, unde însă și prețurile sunt pe măsura calității serviciilor.

Informații utile

Principala limbă vorbită este spaniola, iar moneda națională este peso dominican, dar se poate folosi și dolarul american.

Clima este plăcută pe durata întregului an, cu temperaturi care variază între 17 și 30 de grade Celsius, în funcție de altitudine. Cea mai bună perioadă pentru vizitarea Republicii Dominicane este în sezonul uscat, care se întinde din noiembrie până în aprilie.

Pentru a călători în Republica Dominicană nu ai nevoie de viză, ci de un card de turist care nu depășește perioada de 3 luni de zile, pe care îl poți obține la Consulatul Dominican sau birourile speciale din aeroport. Trebuie să ai pașaport cu valabilitate mai mare de 6 luni de zile după perioada de ședere, bilet de avion dus-întors și asigurare medicală valabilă.

Sursa: BunaDimineata.ro

Citeste despre Destinatii de vacanta 2014

Newsletter

Bună Dimineața, săptămânal pe email

*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *