Search
Generic filters
Exact matches only

Corsica, Franța

Ai vrea să te trezești în câteva dimineți magice pe malul Mării Mediterane, în mijlocul unor frumuseți naturale care-ți taie respirația? Insula Corsica este locul ideal pentru petrecerea unei vacanțe pe care nu o vei da uitării prea repede. Deși aparține de Franța, influențele italiene din Corsica sunt foarte puternice. Cele aproximativ 200 de plaje superbe, obiectivele turistice, peisajele muntoase și cele de plajă, dar și orașele istorice atrag sute de mii de turiști în fiecare an.

Obiectivele turistice

  • Ajaccio
  • Porto-Vecchio
  • Sartene
  • Calvi
  • Corte

Timp liber

Atracțiile naturale, plajele superbe, sporturile acvatice și terestre, excursiile și plimbările în natură, obiectivele turistice istorice sau plimbările cu bicicleta sunt doar câteva dintre lucrurile pe care le poți face în Corsica.

Viață de noapte

Ajaccio, cu statutul său de capitală, oferă cele mai multe opțiuni în ceea ce privește cluburile și barurile în care poți petrece până la ziuă pe ritmuri de muzică internaționale. Nopțile de distracție nu par a se termina niciodată în Corsica, atât timp cât pe insulă se mai află turiști.

Gastronomie

Restaurantele de pe insulă sunt foarte des frecventate, atât de turiști cât și de localnici, datorită delicioaselor mâncăruri tradiționale sau cu specific italian care pot fi degustate aici. Nu lipsesc însă nici preparate internaționale, în caz că ți se face poftă de fast-food.

Informații utile

Sezonul turistic începe din Aprilie și continuă până în Octombrie, cu cele mai călduroase luni fiind Iulie și August. Primăvara este un timp minunat pentru vizitarea insulei și pentru descoperirea frumuseților naturale ale acesteia, o dată cu revenirea naturii la viață.

Avionul și feribotul sunt cele două modalități de acces pe insulă. Există aeroporturi în Calvi, Bastia, Ajaccio și Figari.

Cea mai răspândită modalitate de a vizita Corsica o reprezintă mașina închiriată, dar poți apela și la trenuri, taxiuri sau autobuze dacă nu simți nevoia de a conduce pe insulă.

Limba oficială este franceza, însă unii localnici mai folosesc un dialect numit Corsu care seamănă puțin cu italiana. Dacă nu vorbești franceza, cu ajutorul limbii engleze nu vei avea niciun fel de probleme de comunicare.

Sursa: BunaDimineata.ro

Citeste despre Destinatii de vacanta 2014

Newsletter

Bună Dimineața, săptămânal pe email

*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *