Search
Generic filters
Exact matches only

Costa Dorada, Spania

Un concediu petrecut pe așa numita Coastă de Aur a Spaniei poate fi egalat de foarte puține experiențe turistice. Costa Dorada face parte din provincia Tarragona și reprezintă zona de litoral din partea de sud a Barcelonei. Vei găsi aici 216 kilometri de plajă cu nisip fin, cu peisaje senzaționale, cu stațiuni turistice moderne, cu promenade romantice și cu obiective turistice splendide.

Obiective turistice

  • Stațiunea Sitges
  • Delta Ebro
  • Cambrils
  • Salou
  • Port
  • Aventura

Timp liber

Dacă îți mai rămâne timp după ce vizitezi cele mai importante obiective turistice din zonă, poți alege să te relaxezi pe plajă, să te plimbi pe falezele romantice sau să îți ocupi timpul cu sporturile acvatice precum scufundările, înotul, snorkeling-ul, parasailing-ul sau windsurfing-ul.

Viață de noapte

Cel mai activ oraș din Costa Dorada în timpul nopții este cu siguranță Salou. Multitudinea de cluburi și baruri îți vor oferi cu siguranță distracția pe care o dorești, fie pe ritmuri spaniole, fie pe muzică internațională. Există și cluburi în aer liber, pe plajă, unde distracția ține până la ziuă.

Gastronomie

În stațiunile din zonă vei putea alege între o multitudine de restaurante, de la unele elegante până la taverne rustice simple. Preparatele tradiționale spaniole au ca și ingrediente principale uleiul de măsline, roșiile, usturoiul, ardeiul iute și diverse condimente care îți vor încânta simțurile în cele mai delicioase mâncăruri.

Informații utile

Pentru a ți se permite intrarea în țară ai nevoie doar de pașaportul sau cartea de identitate valabilă.

Limba spaniolă este limba oficială a acestei zone, dar cu ajutorul limbii engleze te vei descurca de minune în orice colț al acestei destinații.

Nu se permite fumatul în locurile publice, fie ele deschise sau închise, iar consumul de alcool pe străzi este și el ilegal. Se aplică amenzi și pedepse care pot duce chiar la închisoare.

Cel mai apropiat aeroport este Aeroportul Reus, situat chiar în Costa Dorada, între Constanti și Reus, la aproximativ 9 kilometri de orașul Tarragona.

Sursa: BunaDimineata.ro

Citeste despre Destinatii de vacanta 2014

Newsletter

Bună Dimineața, săptămânal pe email

*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *