Search
Generic filters
Exact matches only

Creta, zona Chania

Cât de frumos ar fi să îți petreci vacanța pe cea mai mare insulă a Greciei, unde poți alege dintre mai multe regiuni extraordinar de frumoase? Chania, spre exemplu, este cea mai vestică zonă din Creta, fiind totodată și una dintre cele mai frumoase regiuni ale acestei insule. Aici vei găsi plaje splendide îmbinate armonios cu peisaje senzaționale.

Obiective turistice

  • Muzeul de Arheologie din Chania
  • Muzeul Istoric din Chania
  • Muzeul Naval
  • Fortăreața Firkas
  • Moscheea Ienicerilor

Timp liber

Fă-ți timp pentru a vizita cât mai multe obiective turistice ale Chaniei, dar nu rata și împrejurimile orașului. Vei descoperi plaje sălbatice, sate tradiționale, situri arheologice minoice, lăcașe de cult creștine, chei și versanți abrupți, golfuri și porturi. Sporturile acvatice sunt de asemenea o activitate foarte des întâlnită pe plajele din jur.

Viață de noapte

Viața de noapte în Chania înseamnă mai mult restaurante, cofetării, gelaterii și terase deschise până noaptea târziu, unde muzica se aude în surdină. Există destul de puține cluburi, dar nu lipsesc opțiunile pentru cei care caută o noapte nebună de distracție.

Gastronomie

Restaurantele de pe malul mării te vor încânta cu fructele de mare, în timp ce în cele din oraș, situate mai în interiorul insulei, vei descoperi multiple preparate tradiționale grecești, pe care trebuie neapărat să le încerci măcar o dată.

Informații utile

Orașul Chania dispune de propriul aeroport, denumit Daskalogiannis. Este situat la aproximativ 14 kilometri distanță de oraș. De asemenea, feriboturile navighează zilnic pe ruta Atena- Souda, un port lângă Chania.

Transportul în interiorul orașului și a regiunii este asigurat de către rețeaua de autobuze, dar te poți deplasa și cu mașina personală sau închiriată.

Sezonul turistic începe din Aprilie și durează până în Octombrie.

Sursa: BunaDimineata.ro

Citeste despre Destinatii de vacanta 2014

Newsletter

Bună Dimineața, săptămânal pe email

*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *